blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Doğu Karadeniz’den 2024 yılında 1 milyar 752 milyon 344 bin 554 dolar tutarında ihracat gerçekleşti

Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 2024 yılında 1 milyar 752 milyon 344 bin 554 dolar fiyatında ihracat gerçekleşti.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane vilayetlerinden 2024 yılında gerçekleşen ihracat sayıları açıklandı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) İdare Heyeti Lider Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgeden 1 milyar 752 milyon 344 bin 554 dolar meblağında ihracat gerçekleştiğini ve bölge ihracatında bir evvelki yıla oranla yüzde 27 artış yaşandığını söyledi.
2024 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi’nden gerçekleşen ihracatın 1 milyar 355 milyon 666 bin dolarının Trabzon’dan gerçekleştiğini kaydeden Gürdoğan, “238 milyon 825 bin doları rize’den, 79 milyon 613 bin doları Artvin’den ve 78 milyon 240 bin doları ise Gümüşhane’den gerçekleşmiştir. Bölge vilayetlerinden gerçekleşen ihracatta bir evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran Trabzon’dan gerçekleştirilen ihracatta yüzde 27, Rize’den gerçekleştirilen ihracatta yüzde 18, Artvin’den gerçekleştirilen ihracatta yüzde 20, Gümüşhane’den gerçekleştirilen ihracatta ise yüzde 62 oranında artış yaşanmıştır. 2024 yılında Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane vilayetlerinden en fazla ihracat gerçekleştirilen dallar 836 milyon 600 bin dolar ile fındık, 254 milyon 690 bin dolar ile su eserleri ve hayvancılık mamulleri, 204 milyon 627 bin dolar ile maden ve metaller, 181 milyon 568 bin dolar ile yaş meyve zerzevat, 41 milyon 107 bin dolar ile kimyevi unsurlar ve mamulleri olarak sıralanmıştır” dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 2024 yılında 146 farklı ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Gürdoğan, “En fazla ihracat yapılan birinci 5 ülke ise sırasıyla Rusya Federasyonu, İtalya, Almanya, Gürcistan ve Çin olmuştur. Bu ülkelerden İtalya’ya yapılan ihracatımızda yüzde 82, Almanya’ya yapılan ihracatımızda yüzde 34, Gürcistan’a yapılan ihracatımızda yüzde 10, Çin’e yapılan ihracatımızda yüzde 41 artış gerçekleşirken, Rusya’ya yapılan ihracatımızda ise yüzde 8 oranında düşüş yaşanmıştır. İhracat yapılan ülkelerden Bulgaristan, Beyaz Rusya, Güney Kore Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan’a yapılan ihracatta yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanmış, geçtiğimiz yıldan farklı olarak başta Burundi, Filistin, Slovenya, Venezuela, Nijer, Bahreyn olmak üzere 16 farklı ülkeye daha ihracat gerçekleştirilmiştir” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
04 Kasım, 2025 11:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Yeniden Trafik Levhaları Düzenleniyor

Karabük İlinde trafik güvenliğini artırmak, sürücülerin kafa karışıklığını önlemek ve yol işaretlemelerini daha anlaşılır hale getirmek amacıyla Valilik Makam Toplantı Salonu'nda toplantı gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz başkanlığında düzenlenen toplantıda, karayolları, şehir merkezi ve kırsal bölgelerdeki trafik levhalarının güncel standartlara uygunluğu masaya yatırıldı. Toplantıda, gereksiz veya tekrar eden levhaların kaldırılması, yönlendirme tabelalarının sadeleştirilmesi ve yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi konularında önemli kararlar alındı.

VALİ YAVUZ: "NET VE GÜVENLİ BİR SİSTEM HEDEFLİYORUZ"

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Yavuz, trafik güvenliğinin sürdürülebilir bir şekilde sağlanması ve sürücülerin karmaşadan uzak, daha sade ve güvenli bir trafik ortamına kavuşması gerektiğini vurguladı.

Vali Yavuz, şunları kaydetti: "Yollarımızda güvenli sürüş ortamı oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Trafik işaretlerinin sade, anlaşılır ve doğru konumlandırılmış olması hem sürücü hem yaya güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmalarla birlikte, gereksiz veya tekrarlayan levhaların kaldırılması, yönlendirme tabelalarının sadeleştirilmesi ve standartlara uygun hale getirilmesiyle, trafik düzeninde daha net ve güvenli bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz."

Bizi sosyal medyadan takip edin