blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı. Çay alım sezonunun açılması ile birlikte çay üreticileri de çay bahçelerine girerek çaylarını toplamaya başladı.
2024 yılının yaş çay sezonu için çay müstahsilleri, ÇAYKUR’a çay satabilmek için çaylık arazilerinde budama işlemi yaparak bakımlara başladı. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler tarafından arazilerde gübreleme işlemi gerçekleştirilirken, yaş çay kampanyası için üreticiler hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler bugün sabah saatlerinde çay bahçelerine girerek çay hasadına başladı. Çay müstahsili şimdi ise yaş çay taban fiyatının açıklanmasını bekliyor.

“Kontenjan uygulaması olacağını düşünerek çaya girmeye başladık”
Kontenjan uygulaması yapılabileceğinden erkenden çaylarını satmak istediklerini ifade eden Rizeli çay üreticilerinden Hüseyin Can Şişman, “Biz sezonun iyi olmasını bekliyoruz. Çay satmakta zorlanmamak için önceden çaya başladık. Kontenjan uygulaması olacağını düşünerek çaya girmeye başladık. Çayda kontenjan uygulaması olabileceğinden ötürü çayımızı daha rahat satabilmek için erkenden kesmeye başladık. Çayın 20 liradan aşağı olmaması lazım. Heyecanla devlet büyüklerimizden çayımıza iyi bir fiyat vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Çay sezonunun güzel geçeceğine vurgu yapan Emirhan Şişman ise “Her yılın hasadı gibi bu yılda çok iyi. Ben Kırklareli’nde üniversite okuyordum. Çay zamanı geldi. Bizim de buraya gelmemiz gerekti. Birinci sürümde bizde burada bulunuyoruz. Ne kadar alımlar geç başlarsa o kadar yoğunluk olur. Erken başlarsa yoğunluk olmaz. Eski yıllara göre topladığımız çay oranı düşük. Ailecek topladığımız için sohbet eşliğinde güzel geçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu seneki çay sezonu şenlik içerisinde geçeceğine inanıyorum”
Çaylarını işçi almadan kendilerinin topladıklarını belirten Nurcan Şişman ise “Yeni sezon herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Yaş çay fiyatını sabırsızlıkla bekliyoruz. Kalite olarak çay iyi. 5-6 kişi toplanıyoruz. Birbirimize çay topluyoruz. Biz işçi almıyoruz. Çayımızı kendimiz topluyoruz. Birbirimizin işini görmüş oluyoruz. Bu seneki çay sezonu şenlik içerisinde geçeceğine inanıyorum. Biz hepimiz komşuyuz. Birlik içerisinde çayı topluyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
05 Eylül, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YENİ BİNA VE KAMPÜS PLANLARINI AÇIKLADI

Karabük Birlik Medya Gündem Özel programına katılan Rektör Kırışık, canlı yayında İsmail Akca'nın sorularını yanıtladı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve şehir merkezinde planlanan üniversite kampüsü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Safranbolu’daki Sağlık Hizmetleri MYO’nun 3 binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirten Kırışık, öğrenci kapasitesinin 5 bine çıkarılabileceğini söyledi. Kırışık, “Şu anda binada turizm, mimarlık, güzel sanatlar fakülteleri ve sağlık hizmetleri MYO faaliyet gösteriyor. Sağlık Hizmetleri MYO’nun burada bulunması ve 3 binin üzerinde öğrenciyle eğitim vermesi binayı oldukça sıkıştırmış durumda. Bu nedenle yeni bir binaya ihtiyacımız var” dedi.

Kırışık, Safranbolu’da uygun alan sağlanması halinde iş insanlarının desteğiyle yeni bir bina yapılacağını ve öğrenci kapasitesinin artırılacağını ifade etti. Yer seçimi çalışmalarının devam ettiğini belirten Rektör, uygun alan belirlendiğinde kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Karabük şehir merkezinde üniversite kampüsü kurulması yönünde de çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kırışık, Karabük Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. “Karabük Belediyesi yer tahsisi konusunda son derece pozitif. Ancak bina yapımı için de desteğe ihtiyaç var. Şehrimize destek veren değerli iş insanlarının katkılarıyla şehir merkezinde bir üniversite kampüsü planlıyoruz” diye konuştu.

Kırışık, belediye ile birlikte kültür, sanat ve kentsel tasarım projeleri de yürüttüklerini belirterek, Karabük’te üç caddeyi yeniden düzenleyen ekiplerinin bir saat kulesi projesi de gerçekleştirdiğini kaydetti.

Sağlık alanındaki yatırımlar hakkında da bilgi veren Rektör, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Morfoloji binasının ihtiyacına dikkat çekti. Eski İmam Hatip Lisesi’nin taşınmasıyla bu alanın geçici olarak kullanılabileceğini belirten Kırışık, yeni tıp fakültesi binası planlamalarının da mevcut kampüs içinde sürdüğünü söyledi.

Üniversitenin acil ihtiyaçları arasında Sağlık Hizmetleri MYO binası, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Siber Güvenlik ve Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulları için bina ihtiyacının bulunduğunu aktaran Kırışık, Teknokent binası planlamasının da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kardemir’in desteğiyle yürütüldüğünü ifade etti.

Kırışık, “Bu destekle birlikte kampüsümüzü güçlendirip üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Ardından gazete ve internet haber sitesi çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin videosu için TIKLAYINIZ.

Bizi sosyal medyadan takip edin