Reklam
Reklam
112 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Mart, 2025 10:11 tarihinde yayınlandı
0

Doğdu: “112 İstasyonlarının Sayıları Artırılmalı”

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Sadık Doğdu, Karabük’te 112 İstasyonlarının sayısının artırılmasını istedi.

Daha önce İl Sağlık Müdürlüğüne bu konudaki taleplerini ilettiklerini hatırlatan Başkan Doğdu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İnsanların sağlık yardımına en muhtaç olduğu anlarda verilen Acil sağlık hizmetlerinde  istasyon eksikliği ne yazık ki ilimizde hissedilmeye başlamıştır.

Karabük merkezde 7 Safranbolu’da ilçesinde 3 Acil sağlık istasyonu bulunan  diğer İlçelerimizle birlikte Toplam 16 Acil sağlık istasyonu bulunmaktadır. Toplam Acil sağlık istasyonlarımız geçtiğimiz 2024  yılında 42.000 vakaya gitmiş ve 10 Acil Sağlık istasyonumuz da 630 İl dışı sevk vakasına gitmiştir. Bu rakamları 10 istasyona böldüğümüzde ortaya çok ağır bir iş yükü çıkmaktadır.

Türk Sağlık-Sen olarak daha öncede bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gerekli müracaatımızı yazılı bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bulunduk.

Bu verilere bakıldığında ise meselenin aciliyeti bir kez  daha kendini göstermektedir.

Bölgeler arası uzaklık, zorlu kış şartları gibi coğrafi zorluklarda dikkate alındığında Karabük’e 2 Acil sağlık istasyonu açılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu gerçeklik fedakarca hizmet eden 112 çalışanlarımızın hizmet sunumuna hem de hizmeti alan vatandaşlarımıza olumlu katkılar sağlayacaktır.

Bu nedenledir ki  İlimiz Kamu ve Sağlık İdaresini bu konuda gereğini yapmak için girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
arama kurtarma calismalarinda hayatini kaybeden afad personeli icin rizede toren duzenlendi l3uxSu13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin