Bartın’ın Amasra ilçesinde doğalgaz hattı çalışmaları sırasında yapılan kazılarda tarihi parçalara rastlandı.
Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da doğalgaz çalışmaları başladı. İlçede doğalgaz hattının konut ve iş yerlerine ulaştırılması için sürdürülen kazı çalışmaları sırasında tarihi olduğu değerlendirilen parçalar bulundu. Amasra Müze Müdürlüğü ekiplerince kazılar sırasında bulunan parçalar koruma altına alındı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da kazı bölgesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Parçaların Roma dönemine ait olduğu değerlendiriliyor. (İHA)


0
Doğalgaz hattı kazılarında tarihi parçalara rastlandı
0
0
Haftalık Asayiş ve Güvenlik Toplantısı yapıldı
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında “Haftalık Asayiş ve Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi.
Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ile İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen katıldı.
Toplantıda, il genelinde yürütülen asayiş hizmetleri, güvenlik tedbirleri ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
Kent genelindeki mevcut güvenlik uygulamaları değerlendirilirken, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


