Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 11:24 tarihinde yayınlandı
0

Doğalgaz hattı kazılarında tarihi parçalara rastlandı

Bartın’ın Amasra ilçesinde doğalgaz hattı çalışmaları sırasında yapılan kazılarda tarihi parçalara rastlandı.
Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da doğalgaz çalışmaları başladı. İlçede doğalgaz hattının konut ve iş yerlerine ulaştırılması için sürdürülen kazı çalışmaları sırasında tarihi olduğu değerlendirilen parçalar bulundu. Amasra Müze Müdürlüğü ekiplerince kazılar sırasında bulunan parçalar koruma altına alındı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da kazı bölgesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Parçaların Roma dönemine ait olduğu değerlendiriliyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu iletisim fakultesi altin safranda 5 yapimla finale kaldi ryDjLC7k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ İletişim Fakültesi Altın Safran’da 5 yapımla finale kaldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, 27’nci Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde beş belgeselle finale yükselerek dikkat çekti.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, 27’nci Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde 5 yapımla finale kalarak önemli bir başarı elde etti.

Festivalde “Gıygaşuk: Safranbolu’nun Köyleri”, “AFK”, “Alt F4”, “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” ve “Körebe” adlı yapımlar, farklı kategorilerde finale kalmaya hak kazandı.

Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film kategorisinde Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Karakurluk’un yönetmenliğini yaptığı “Gıygaşuk: Safranbolu’nun Köyleri” adlı yapım finale yükseldi.

Ulusal Öğrenci Belgesel Film kategorisinde ise dijital oyun bağımlılığına odaklanan “AFK”, çocukluk oyunlarının dijitalleşmesini ele alan “Alt F4” ve Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yere sahip Yenişehir Sineması’nı konu alan “Bir Zamanlar Yenişehir Sineması” ile “Körebe” adlı yapımlar finale kaldı.

Gösterimler 10 Haziran 2026 tarihinde Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek. Film ekipleri, gösterimlerin ardından izleyicilerle söyleşi yapacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin