Karabük Postası tarafından
28 Mart, 2022 09:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğal Gaz Tüketim Desteği Ödemeleri Başladı

(Haber Merkezi) İhtiyaç sahipleri için hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteği ödemelerinin ödenmeye başladı. Vatandaşlar, e-Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. 18 Şubat tarihi itibariyle başlanan başvurularda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği onaylanan hanelere destek verilecek "İKİ TAKSİT OLARAK GERÇEKLEŞİYOR" İhtiyaç sahibi olan, doğal gaz altyapısı bulunan doğal gaz abonesi bütün vatandaşlar destekten yararlanabilecek ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen ve Isıl harita baz alınarak belirlenen destek tutarı 450 TL - 1.150 TL arasında değişiyor. Ödemeler iki taksit olarak gerçekleştirilecek ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 TL ile 575 TL arasında değişecek SAĞLIK RAPORU BULUNAN KRONİK HASTALARA YÜZDE 5 EK ÖDEME YAPILACAK Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapılacak, ek ödemeden faydalanmak isteyenler başvuru sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapılacak

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Temmuz, 2025 10:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Keltepe’deki Orman Yangını 15 Saatte Kontrol Altına Alındı

Karabük’ün Keltepe bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla sabahın ilk ışıklarına kadar süren müdahaleler sonucu kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları başladı.

Kahyalar Köyü’nde çıkan yangına, ilk andan itibaren 4 helikopter, 174 araç ve 481 personelle hızlı ve etkili şekilde müdahale edildi. Yaklaşık 15 saat boyunca aralıksız çalışan ekipler, zorlu şartlara rağmen alevlerin yayılmasını engellemek için büyük bir mücadele verdi.

VALİ YAVUZ SAHADA KOORDİNASYON SAĞLADI
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangının etkili olduğu bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yangınla mücadele sürecine Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt da katılarak destek verdi.

Vali Yavuz yaptığı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle Kahyalar Köyü’ne bağlı Kabaoğlu ve Çakırlar mahalleleri ile Kaleköy Merkez ve Sarıkonak mahallelerinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti. Yangının kontrol altına alınmasında ekiplerin azmine ve koordinasyonun önemine dikkat çeken Yavuz, "Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sahadayız. Süreci titizlikle takip ediyoruz" dedi.

“RABBİM TÜM EKİPLERİMİZE KUVVET VERSİN”
Yangınla mücadelede görev alan tüm ekiplere teşekkür eden Vali Yavuz, “Yangınla mücadele eden tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyor, Rabbim’den güç ve kuvvet vermesini niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili incelemeler sürerken, soğutma çalışmaları bölgedeki olası yeni tehlikelere karşı devam ediyor. Yetkililer, vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin