Nurettin Acar tarafından
07 Temmuz, 2020 09:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Doğal ağaç tünelli yol kendisine hayran bırakıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "Korumanın başkenti" unvanıyla anılan Safranbolu'da doğal ağa tünelli yol görenleri kendisine hayran bırakıyor. "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Safranbolu ilçesi, han, hamam, cami, konak, çeşme ve köprüler gibi tarihi eserlerle adından söz ettirirken, doğa turizmiyle de insanların ilgisini çekiyor. Safranbolu ile Bartın'ı birbirine bağlayan karayolunda yer alan doğal ağaç tünelli yol, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. İnsanlar yolda durup fotoğraf çektirirken, sosyal medya gibi platformlarda paylaşılan fotoğraflar beğeni alıyor. Ağaç tünelli yolu internette gören Antalyalı arkadaşlar da yolu görmek için Safranbolu'ya geldi. Yolu görmek için Antalya'dan gelen Mustafa Göncü, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yolun çok güzel bir atmosferi olduğunu söyledi. Fotoğraf çektirmek için güzel bir yer olduğunu ifade eden Göncü, "Müthiş bir atmosfer, fotoğraf çektirmek istedik. Biraz tehlikeli ama yine de güzel. Tedbirli şekilde fotoğraf çekiyoruz" dedi. Bayram Yokuş da Antalya'dan geldiklerini ve hayran kaldıklarını belirtti. Safranbolu'nun çok güzel bir yer olduğunu aktaran Yokuş, "Bölge yeşillik, gayet güzel temiz hava. Bizim oralar buraya göre daha sıcak. Ama güzel beğendik. Ağaç tünelli yolu paylaşımlardan bakmıştık merak etmiştik, o yüzden gelip dolaşalım istedik, nasip bugüneymiş" diye konuştu. İnsanlar bir yandan çektikleri fotoğraflarla anı ölümsüzleştirirken, diğer yanda da tehlikeye davet çıkarıyorlar. Yolun ortasında yere oturarak fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar, gelen araçları ve kendilerini tehlikeye atıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi

Düzce’de strafor fabrikasında çıkan yangın 2.5 saatlik çalışma ile söndürülürken, alevlerin küle çevirdiği fabrika içerden görüntülendi.
Düzce’de bir strafor fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının ardından fabrikada büyük çapta hasar meydana gelirken, alevlerin küle çevirdiği üretim alanları içerden görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüyerek fabrikanın büyük bölümünü sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve emniyet ekipleri sevk edildi. Strafor malzemenin yanıcı yapısı nedeniyle alevlerin hızla yayılması, söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Ekipler, yangının çevredeki alanlara ve bitişiğindeki tesislere sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları uzun süre devam etti.

Küle dönen fabrika içerden görüntülendi
Yangın sonrası fabrikada oluşan hasar fabrika içerisinden kayda alındı. Görüntülerde üretim alanlarının tamamen kullanılamaz hale geldiği, makinelerin eridiği ve fabrikanın büyük bölümünün küle döndüğü görüldü. Yangınla ilgili can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yangının çıkış nedeni yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin