Tabiatta kendiliğinden yetişen içi kızıl mantarlar, 20 santimi aşan büyüklüğü ile görenleri şaşırtıyor.
Samsun’un kırsal mahallelerinde bu sonbaharda mantar bereketi yaşanıyor. Kavak ilçesi Saraykent Mahallesi’nde kendiliğinden çıkan mantarlar, bu sene büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Kültür mantarının doğalı olan “içi kızıl mantarı”, bir vatandaşa ait bahçede büyük boyutlara ulaştı. Çapı 20 santim olarak ölçülen bazı mantarlar, görenleri hayretler içinde bıraktı.
Bahçenin sahibi, “Bahçemizde, ilkbahar ve sonbaharda aynı bölgede içi kızıl mantarı oluyor. Kültür mantarının doğalı bu. Her yıl buradan mantar topluyoruz. Bu yıl ilkbaharda kuraklık nedeniyle mantar olmadı. Sonbahar yağışlı geçince mantar bereketi yaşanıyor. Son çıkan mantarlar çok büyük oldu. Bazılarının çapı 20 santimi aştı. Herhangi bir besin vermeden tamamen doğal olarak yetiştiler” dedi.
Uzmanlar, zehirlenme ihtimaline karşı vatandaşları bilmedikleri mantarları tüketmemeleri konusunda uyardı.


Doğada mantar zamanı: Dev mantarlar şaşırttı
Özgür Özel: “Ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz”
CHP’li Özgür Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz” dedi.
Amasya’da partilileriyle buluşan Özel, kalabalığa seslenerek, “Gerekirse baş vereceğim. Ama boyun eğmeyeceğim. Şunu bilin. Sizin bir kez daha bir seçim akşamında bir kez daha kahrolmanıza, üzülmenize, ağlamanıza izin vermeyeceğim. Bunun için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Ne bedel ödenecekse, ne mücadele verilecekse bunların hepsini göze aldım” diye konuştu.
Özel, “Ayrılık, gayrılık içinde değiliz. Asla ne bölünmenin, ne kavganın peşindeyiz. Ama bencilliğin, koltuk hevesinin peşinde değil, hepimizin özlediği iktidarın peşindeyiz. Ekrem başkanda bizimdir. Mansur başkan da bizim” şeklinde konuştu.
Künç köprü yakınlarında çok sayıda partilinin katıldığı buluşmada parti yöneticileri de yer aldı.

