Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

 Doğa tutkunu ambulans şoförü iş stresini koyun ve keçilerle atıyor

Yenice Yayın: 28.06.2021 09:36
Yazar:
 Doğa tutkunu ambulans şoförü iş stresini koyun ve keçilerle atıyor

Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesinde ambulans şoförlüğü yapan 31 yaşındaki Soner Kocakaya, pandemiden dolayı artan iş stresini satın aldığı koyun ve keçilerle atıyor.
İlçeye bağlı Yortan beldesinde yaşayan Soner Kocakaya (31), 6 yıl önce ambulans şoförü olarak göreve başladı. Hayat kurtarmak için her an yarış içerisinde olan Kocakaya, iş hayatında yaşadığı stresi satın aldığı koyun ve keçilerle dağ ve bayırlarda dolaşarak atıyor.
İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan evli ve 1 çocuk babası Soner Kocakaya, “Yıllardır burada yaşadım. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarımı Yortan pazarında tamamladım. Lise hayatım bittikten sonra gurbet hayatım başladı. İlk gurbet hayatım Antalya’nın Alanya ilçesi oldu ama sürekli memleket hasreti ile yanıyordum. Buralarda iş imkanı olmadığı için mecbur dışarıya çıkmak zorundaydık. Şehir hayatımız oldu ve askerden döndükten sonra İstanbul hayatım başladı ama İstanbul’u pek sevemedim. Bizim buralar İstanbul’dan bin kat daha güzel” dedi.
Hayvancılığa başlama hikayesini anlatan Kocakaya, “İstanbul’da yaşarken Yenice bölgesine 112 ambulans şoförü alınacağını duydum ve başvurumu yaptım nasip oldu. Girdik Karabük’te çalışmaya başladık. Karabük’te çalışırken köye gidip geliyordum. Yenice’nin doğasına, toprağına, kokusuna ve derelerine, taşlarına hayranım. Bir gün vakaya giderken koyunları gördüm. Hoşuma gitti ve almak istedim. Daha önceden de hayvanlarım vardı. Güvercinlerim, ördeklerim, süs tavuklarım ve kazlarım vardı. Hobi olarak yapıyordum. O gördüğüm koyunları satın aldım. 3 tane koyun aldım. Sonradan aldığım koyunlar yavru yaptı, hoşuma gitti. Daha sonra başka bir yerden koyun aldım. Onlar da yavru yaptı, daha fazla hoşuma gitmeye başladı. Çünkü verim alıyorsun bir şeyler yapıyorsun. Genişledikçe hoşuma gitmeye başladı” diye konuştu.
“DOĞADA KENDİMİ RAHATLATMAK İÇİN BU İŞİ YAPIYORUM”
Gençlere hayvancılık yapmalarını tavsiye eden Kocakaya, şunları söyledi:
“Şu anda 87 tane hayvanım var. Bizim Karabük ve Yenice yolumuz çok tehlikeli olduğu için trafik kazalarına gidiyoruz. Bazen çok üzüldüğümüz noktalar oluyor, çok kötü kazalar ile karşılaştığımız oluyor. O günkü stresimi buralarda atıyorum. O kadar duygu yüklü vakalara gidiyoruz ki. Her türlü vaka ile karşı karşıyayız. O yüzden buraları stres atmak için doğada kendimi rahatlatmak için bu işi yapıyorum.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” Kitabı Görücüye Çıktı

Manşet Yayın: 08.05.2024 14:22
Yazar:
“Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” Kitabı Görücüye Çıktı

Safranbolu Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün “Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” adlı kitabının tanıtımı ve sergisi gerçekleştirildi.

IMG 5353Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Mirası Komitesi (DMK) tarafından belirlenen 1994 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan Safranbolu’nun tarihi evlerinin cephe süsleme programlarında karşılaştığımız ‘nazarlıklar’ kitap haline getirildi. Kitaptaki nazarlıkların sergisi ve kitabın tanıtımı ile imza günü dün Muallimler Birliği’nde gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok ve çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

Sergide, Safranbolu evlerindeki nazarlıkların tarihçesi ve önemi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, nazarlıkların farklı motifler ve renklerde nasıl kullanıldığına dair örnekler de sergilendi. Katılımcılar, Safranbolu’nun kültürel ve mimari mirasına daha yakından tanıklık etme fırsatı buldu.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül, ziyaretçilere kitabını imzalayarak, nazarlıkların hikâyelerini ve sembollerini detaylı bir şekilde anlattı. Kitap, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasına yönelik yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

hoca1Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, serginin ve kitabın önemine değinerek, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının ve kültürel zenginliklerinin korunmasının önemini vurguladı. Başkan Köse ayrıca, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için sürekli çaba harcadıklarını belirterek, Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’e kitabı ve sergiyi hazırladığı için teşekkür etti. Ayrıca, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlıkların önemine dikkat çekerek, bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının ve korunmasının önemini vurguladı. Safranbolu’nun kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için yapılan çalışmaların önemine değinerek, katılımcılara teşekkür etti.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün çalışmaları ve emeği sayesinde, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlık sembollerini ve hikayelerini daha yakından öğrenme fırsatı bulan katılımcılar, etkinliği büyük bir ilgiyle takip ettiler. Etkinlik, Safranbolu’nun kültürel mirasının korunmasına ve tanıtılmasına yapılan önemli bir katkı olarak değerlendirildi. (Kaynak: Esra Oğuzkağan Özkan)

IMG 5352 IMG 5372IMG 5374IMG 5379