ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesine bağlı Kayalıdere köyünde bulunan Kayalıdere şelaleleri turizme açılmayı bekliyor.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kayalıdere köyündeki Kayalıdere Şelaleleri havaların ısınmaya başlaması ile birlikte doğa turizmini seven vatandaşların ilgisini çekiyor. Ereğli ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan 25 metre uzunluğundaki şelale görenleri kendisine hayran bırakıyor. Kayalıdere çayı üzerinde irili ufaklı 7 şelale bulunurken, büyük şelalenin üst kısmında yaklaşık 50 metre uzunluğunda taşlardan oluşan doğal akua park bulunuyor. Kayalıdere Çayı ve şelalelerinin etrafının geniş alanda metrelerce yükseklikteki ağaçlarla çevrili olması bölgeyi doğa sporları yönünden cazip kılıyor.
İnternette görüntülerini izlediği şelaleleri görmek için İstanbul’dan Ereğli ilçesine gelen Selçuk Göktepe, şelaleri çok beğendiğini ve mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Göktepe, “Burasını bana söylediklerinde inanmamıştım. Kanyon gibi bu kadar kuytu güzel bir vadinin olacağına inanmamıştım. Çocukluğum geçti Ereğli’de ama böyle güzel bir yer olacağını düşünmemiştim ama hayal kırıklığına uğradım. İyi ki de uğramışım. Burası çok güzel. Bayağı bir yorulduk ama muhteşem. Yukarıdaki manzara da harika. Buraya birilerinin dokunması, Burasının turizme açılması lazım. Çok güzel, iyi ki gelmişim. Çok mutluyum şu an. Hava da çok sıcak, nem yok. Kendimi çok rahat hissediyorum.
Araba ile yolculuk yaptım. Sıcakta kaldım. Ama buraya gelince bütün yorgunluğum gitti. İyi ki buradayım. Herkese tavsiye ederim. Zaten internetten de paylaşacağım. Herkesi buraya davet edeceğim” dedi.


Doğa Harikası Kayalıdere Şelaleleri Turizme Açılmayı Bekliyor
Çorum’da otomobil bariyerlere çarptı: 2 yaralı
Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin bariyerlere çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, Alaca-Yozgat karayolu Sincan köyü kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.E. idaresindeki 50 ABF 652 plakalı Fiat marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde bariyerlere çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.C.K. yaralandı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


