Diyanetten 81 İl’e “Safları Sıklaştırın” Genelgesi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Kasım, 2021 12:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyanetten 81 İl’e “Safları Sıklaştırın” Genelgesi

Koronavirüs salgını gerekçesiyle 1,5 yılı aşkın süredir cemaatlerde saf düzenine izin verilmiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınladığı bir genelge ile bu uygulamaya son verdi.

Genelgede, “Temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi gereklidir” ifadesi yer aldı.

Türkiye’de 11 Mart 2020 tarihinde görülen ilk koronavirüs vakası sonrasında 13 Mart’ta cami ve mescitlere tedbir ve kısıtlama getirilmişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklanan tedbirler çerçevesinde camiler 74 gün kapalı kalmış ve saf arasına boşluk verilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığından  81 ile ‘saf düzeni’ hakkında bildiri gönderildi.  Erbaş’ın imzasıyla gönderilen kararla, yarından itibaren cami ve mescitlerde, temizlik ve maske kurallarına uymak şartıyla saflar yeniden sıklaştırılabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan genelgede şu ifadeler yer aldı;

“Covid-19 salgını kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde Başkanlığımızca gerekli tedbirler alınmış, gerek din görevlilerimiz gerekse vatandaşlarımız tarafından konuya gereken hassasiyet gösterilmiş, ilgili kurumlarca malum olduğu üzere cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmamıştır.

“YENİ DÜZENLEME YAPILMASI GEREKLİ GÖRÜLMÜŞTÜR”

Kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmaması, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli görülmüştür.

Bu itibarla temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
balikta bereketli sezon halk bu yil baliga doydu YZjxvKkx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Balıkta bereketli sezon: “Halk bu yıl balığa doydu”

Balık av sezonunun kapanmasına sayılı günler kala değerlendirme yapan Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç, palamut dışında hemen her türde bolluk yaşandığını belirterek, “Halk bu sene doya doya balık yedi” dedi.

Ülke genelinde balık av sezonu 15 Nisan itibarıyla sona erecek. Sezonu değerlendiren Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç, bu yıl balıkçılık açısından verimli bir dönem yaşandığını belirtti. Hamsinin fiyatının zaman zaman 50 TL’lere kadar düştüğünü belirten Atıf Malkoç, “Bu sene palamut olmadı ancak diğer tüm balıklar boldu. Hamsi hâlâ devam ediyor. Bu yıl her türlü balık çıktı ve uygun fiyatlarla satıldı. Hamsinin kilosu 50 TL’ye kadar düştü. Halk bu sene doya doya balık yedi. Geçen seneye göre bu yıl çok daha iyiydi. İnce hamsi hiç olmadı, tutulan balıkların hepsi iriydi. Sıkıntılı bir sezon geçmedi. Balıkçıların yüzde 90’ının durumu iyi” dedi.

Çaça balıkçılığına savaş etkisi

Sezonun son bölümünde yaşanan maliyet artışlarına da dikkat çeken Malkoç, özellikle uluslararası gelişmelerin balıkçılığı doğrudan etkilediğini söyledi. İran-ABD savaşı dolayısıyla mazot fiyatlarının yükseldiğini kaydeden Malkoç, bu durumun özellikle çaça avcılığını olumsuz etkilediğini belirtti. Çaça sezonu başlamasına rağmen teknelerin yüksek maliyetler nedeniyle denize açılamadığını dile getiren Malkoç, “Şu an denize çıkan tekneler kazandığı parayla mazotu bile karşılayamıyor. En büyük sıkıntımız maliyetler” diyerek yaşanan zorluğa dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin