blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Eylül, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Diyaliz hastaları için yeni merkez: Artık ilçe değiştirmek zorunda kalmayacaklar

Samsun 19 Mayıs İlçe Devlet Hastanesi’nde 5 cihaz kapasiteli diyaliz merkezi düzenlenen törenle açıldı. Diyalize girmek için ilçe değiştirmek zorunda kalan hastalar, yeni merkezle birlikte artık diyalize daha kolay ulaşacaklar.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı 19 Mayıs İlçe Devlet Hastanesi’nde diyaliz ünitesi hizmete girdi. Diyaliz merkezi, böbrek yetmezliği çeken ilçedeki hastalara daha kolay diyaliz hizmeti alma imkanı sağlayacak.
Merkezin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "19 Mayıs İlçe Devlet Hastanemizde diyaliz ünitesinin açılışını yaptık. İlçede yaşayan diyaliz hastalarımızdan 17’si Bafra’da, 19’u da Samsun’da diyaliz hizmeti almaktaydı. Buradaki hasta yoğunluğunu tespit ettikten sonra insanların daha konforlu ve daha güzel hizmet alması için diyaliz ünitesi açmayı planladık. Şu an için 5 artı 1 olarak diyaliz hizmeti sunmayı planlıyoruz. 16 hastamız diyaliz ünitesinden hizmet almaktadır. Bu rakam hızlı bir şekilde 20’ye çıkartılacak. Daha sonra 2 tane daha diyaliz cihazı alarak burada 28 hastaya diyaliz hizmeti sunmayı düşünüyoruz. Hastalarımız da burada hizmet almaktan çok memnun olduklarını ifade ettiler” dedi.
19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek ise "Bugün 19 Mayıs ilçemiz için son derece önemli bir gün. Yeni diyaliz ünitemizle vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha hızlı, daha kolay ve daha az zahmetle ulaşmasını sağlayacağız. Böbrek yetersizliği çeken vatandaşlarımız, daha kısa süre içerisinde hastaneye erişmiş olacaklar" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı. Protokol üyeleri diyaliz hastalarına çeşitli hediyeler verdi. Açılış programına ayrıca Canik Kaymakamı Şeref Aydın, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 19 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Akif Gün, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç ve sağlık çalışanları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te ilk kez perkütan stabilizasyon ameliyatı yapıldı

Karabük’te birinci kere perkütan stabilizasyon ameliyatı bir hasta üzerinde muvaffakiyetle gerçekleştirildi.
41 yaşındaki erkek hasta omurga kırığı nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’nde Beyin ve Hudut Cerrahisi Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın’a başvurdu.
Hastanede tedavi altına alınan hasta, Apaydın ve grubu tarafından birinci kere minimal invaziv metotla ameliyat yapıldı.
Omurgaya küçük kesilerden girilerek vidalar ve çubuklar yerleştirilen perkütan stabilizasyon ameliyatı sayesinde ameliyat müddeti kısalıp kan kaybı azalırken, hastalar daha kısa müddette mobilize edilerek taburcu ediliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Beyin ve Hudut Cerrahisi Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın çağdaş cerrahi tekniklerin Karabük’te uygulanmasının hasta güvenliği ve bölge sıhhat hizmetleri açısından büyük ehemmiyet taşıdığını belirtti.
Hastanın operasyon sonrası durumunun yeterli olduğu ve kısa müddette taburcu edildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin