Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

 “Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı”

Gündem Yayın: 04.12.2017 14:34
Yazar:
 “Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde “Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı” düzenlendi. Tıp Fakültesi ve Demir Çelik Enstitüsü Konferans Salonları’nda gerçekleşen ve 2 gün süren çalıştayın kapanış oturumuna Rektör Prof. Dr. Refik Polat katılarak bir konuşma yaptı. Rektör Polat disiplinler arası çalışmalar konusunda uluslararası üniversitelerle iş birliği yapmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat: Disiplinler arası çalışmalar konusunda uluslararası üniversitelerle iş birliği yapılmalı 

Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün boyunca devam eden ve 50 sunumun yer aldığı çalıştayın Demir Çelik Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen kapanış oturumunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat disiplinler arası çalışmaların kendileri için çok önemli olduğunu ve bundan sonra da bu tür programların desteklenerek sürekli hale gelmesini sağlayacaklarını belirtti.

Ayrıca bu alanda Uluslararası diğer üniversitelerle de iş birliği yapılabileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Refik Polat; “Bizim ziyaret ettiğimiz ve ikili iş birliği anlaşmaları imzaladığımız çok sayıda üniversite var. Bunların arasında nobel ödülü almış ve disiplinler arası çalışmalarda ön plana çıkan bazı üniversiteler de yer alıyor. Bu konuda onlarla görüşülüp iş birlikleri geliştirilebilir.” ifadelerini kullandı.

Rektör  Prof. Dr. Refik Polat, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Bünyamin Şahin: 2018 yılında bu çalıştayı ulusal düzeyde yapmayı planlıyoruz

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin çalıştay fikrinin çıkışıyla ilgili katılımcıları bilgilendirerek şunları söyledi: “Tıp Fakültemizde yaptığımız akademik kurul toplantısı sırasında öğretim üyelerimiz, disiplinler arası yeteri düzeyde iletişim olmaması sebebiyle tatminkâr düzeyde bilimsel çalışma çıkmadığı konusunda geri bildirimde bulundular. Biz de bunun üzerine harekete geçtik ve bu çalıştayı organize ettik.”

Çok kısa sürede öğretim üyelerinden talep ettikleri sunumların ellerine ulaştığını ve bu sunumları kitapçık haline getirdiklerini söyleyen Prof. Şahin; “Bu sunumları bir hakem incelemesinden geçirerek değerlendirdik ve nihayetinde kitapçık haline getirdik. Şu anda isteyenler bu kitapçığa tıp fakültesi sayfamız üzerinden ulaşabilir” dedi.

Dekan Prof. Şahin konuşmasının sonunda çalıştayı düzenlemelerindeki amaca da değinerek şöyle konuştu: “Bu toplantıyı yapmamızın asıl amacı disiplinlerin birbirlerini tanımaları, üniversitemizde mevcut cihaz envanterinin buradaki dinleyicilere aktarılması ve bilgi paylaşımı ile mevcut altyapı çerçevesinde sağlığın her alanı ve onunla birlikte mühendislik, teknoloji alanlarında nasıl iş birliği yapabiliriz, hangi ürünleri çıkarabiliriz bunun üzerine odaklaşmış durumdayız. Bundan iyi neticeler alacağımız kanaatindeyiz. Bu çalıştayı kısa sürede organize edebilmek bize ayrıca cesaret verdi. 2018 yılında bu çalıştayı ulusal düzeyde yapmayı planlıyoruz. Ben sözümün sonunda katkı sağlayan herkese teşekkür ederken özellikle bu çalıştayın düzenlenmesi noktasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat hocama ayrıca teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. İbrahim Kültür: Dünya’da yeni trend disiplinler arası çalışma moduna doğru gidiyor

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül de bir konuşma yaptı. Eskiden her öğretim üyesinin çalıştığı ana bilim dalı dışındaki alanlara karışamam gibi yaklaşımlarının olduğunu söyleyen Prof. Kürtül dünyada yeni trendin disiplinler arası çalışma moduna doğru ilerlediğini ifade etti. Prof. Kürtül “Bu bağlamda böyle bir çalıştayın Üniversitemizde yapılması gerçekten sevindirici bir olay. Dekan hocam bu konuyu ulusal bir boyuta taşıyalım dedi ama bunu aslında uluslararası boyuta taşımamız lazım. Çünkü bu çok önemli bir konu” dedi.

Çalışmalarda eksik olan noktaları bulmanın çok farklı disiplinlerdeki insanların bir araya gelmesiyle sağlanabileceğini belirten Prof. Kürtül konuşmasının sonunda şunları söyledi; “Üniversitelerde mutlaka lisans üstü düzeyinde disiplinler arası ana bilim dallarının teşekkülü çok önemlidir. Son yıllarda Türkiye’de üniversitelerde disiplinler arası ana bilim dalları kuruluyor. Bunlar bizler için çok sevindirici gelişmeler. Ben bu bağlamda bu çalıştayın yapılmasında emeği geçen başta desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve herkese teşekkür ediyorum.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Spor Yayın: 04.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerekli transferlerle ve takımdaki oyuncularla bu sezona başlayarak kemik bir kadro yapılanması oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Palut, “Bir alt ligden çıkarken bu takıma 25 transfer yaparak takımı değiştirelim. Yeni bir takım kuralım stratejisi ile yola asla çıkmadık. Var olan oyuncularımızın bir kısmı ile yola devam ettik. Amacımız gençlerden oluşan ve gelecekte de kemik bir kadro oluşturmaktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istedik. Bunun belli başlı riskleri vardı. Dönem dönem çok güzel periyotlar yaşadık, dönem dönem istemediğimiz sonuçlar oldu. Rizespor takımı her sezon yapboz gibi yeni kadro oluşumundan daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Bugün itibariyle daha iyi olabilirdik ama kabul edilebilir bir sezon geçiriyoruz. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ankaragücü maçını kazanmalıydık”

Beşiktaş maçının kendileri için zor geçeceğini belirten İlhan Palut, “İki hafta önce daha avantajlı bir durumdaydık. Bugün son 4 maç var. Bir adım dezavantajlı duruma düştük. Bundan iki hafta sonra ne hale geleceğini bilemeyiz. Herkes puan olarak çok yakın durumda. Ankaragücü maçını kazanmalıydık. Bizim için iki puan çok önemliydi. Yeni duruma konsantre olacağız. Geri kalan maçlarda hata yapma olasılığımız az. Beşiktaş maçı da bunlardan bir tanesi. Doğal olarak zor bir maç oynayacağız. Beşiktaş’ın tekrar üzerinde bulunan negatif havayı dağıtmak adına reaksiyon gösterecek. Biz de her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışacağız. Oradan güzel bir sonuçla ayrılmak isteyeceğiz. Kendi kredimizi biraz tükettik” ifadelerini kullandı.

“Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Rizespor ile ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini söyleyen Palut, “Beşiktaş ile bir maçımız var. Ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor’un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olunur günün konusu bu. Bu iş yükseldikçe zor. Baskı arttıkça daha da zor. Hiçbir göreve talip değilim. Ben talip olmam. En zor görev hangisi ise ben ona hazırım. Beni acaba şurası ister mi gibi bir telaşım yok. Bugün Rize’de üretebiliyorum. Bugün tüm konsantremle Rizespor’u yönetiyorum. Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.