Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen Karabük’te
Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, il ve ilçelerde görev yapan okul ve kurum yöneticileriyle bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, il genelinde devam eden eğitim-öğretim faaliyetleri, ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi, kurumlar arası iş birliği çalışmaları ve eğitim yatırımları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ise, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in selamlarını ileterek sözlerine başladı.
Türkiye Yüzyılı hedefleri ile ilişkilendirilen yeni dönem eğitim politikaları hakkında bilgi paylaşımında bulunan İşleyen, Genel Müdürlük siteleri, EBA Platformu, mevzuat ve yönetmeliklerin takibi gibi birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Toplantı soru-cevap bölümü ile son buldu.
İki günlük program çerçevesinde sırasıyla öncelikli olarak Safranbolu, Yenice ve Eskipazar ilçelerinde kaymakamları ziyaret eden Genel Müdür İşleyen daha sonra okul/kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin de hazır bulunduğu programlarda ilk olarak okulların eğitim-öğretim ve fiziki durumu hakkında okul idarecilerinden bilgi alan İşleyen, gittiği okullarda sınıf ziyaretleri gerçekleştirerek öğrenciler ile gelecek hedefleriyle ilgili sohbet edip, onlara kendilerini akademik başarının yanı sıra kendilerini çok yönlü geliştirmelerini ve değerleri özümsemeleri konularında tavsiyelerde bulundu. (Ramazan Öztürk)
Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi
Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.