Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 07:57 tarihinde yayınlandı
0

Din Görevlilerine Osmanlıca Kursu

Yenice Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ilçede görev yapan Din Görevlilerine yönelik, İlçe Müftülüğü Binasında “ Osmanlıcada Kolay Metinler” kursu açıldı.
Haftanın üç günü yapılacak kursa şu ana kadar 13 kursiyer kayıt oldu. 64 saat sürecek kursun sonunda kursiyerler, Osmanlıca yazılmış basit metinleri okuyabilecek ve kurs bitiminde katıldıkları kursun devamı niteliğinde “ Osmanlı Türkçesi İmlası “ kursuna da devam edecekler. Kursları başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verilecek. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri yer temini konusunda İlçe Müftülüğüne teşekkür ederken, gerekli şartların oluşması durumunda Kişisel Gelişime yönelik bu tür kursların sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirttiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cxz
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü öğrencilerden Türkiye dereceleri

Karabüklü öğrenciler, farklı branşlarda düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle büyük gurur yaşattı. Boks, Wushu Kung Fu, duatlon ve tekvando branşlarında mücadele eden öğrenciler önemli başarılara imza attı.

Gençler A Türkiye Boks Şampiyonası’nda, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Kızıltoprak Türkiye şampiyonu olurken, Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Diktepe ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü sporcular dikkat çekti. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Cemal Taşbaş, 90 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Narin Ataman, 70-85 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Vesilenur Yücel 65-70 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Irmak Taşbaş ise 52 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Çaycuma Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü öğrenciler başarılı sonuçlar aldı. Emek Ortaokulu öğrencisi Yiğit Ömer Yılman, M3 Erkek kategorisinde Türkiye birincisi olurken, TED Karabük Koleji öğrencisi Mustafa Sarıoğlu Yıldız Erkek kategorisinde Türkiye ikinciliğini kazandı. Bahçeşehir Koleji öğrencisi Buğlem Duru, Yıldız M3 Kız kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Poyraz Gürgen de M3 Erkek kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Tekvando Yarışması’nda ise Karabük Bahaddin Gazi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Azra Özcan, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Karabük genelinde farklı okullardan öğrencilerin elde ettiği dereceler, hem aileleri hem de eğitim camiasında büyük sevinçle karşılandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin