karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
13 Ekim, 2017 11:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dikenli tellere takılan ayı kurtarıldı

Karabük’te yiyecek bulmak için köye kadar inen ayı  dikenli tellere takılırken,  Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube ekipleri tarafından kurtarıldı. https://www.youtube.com/watch?v=gQKGCBc2CgI   Merkeze bağlı Bulak köyünde köylülerin bahçelik alana dikenli tellere ayının takıldığını ve acı içinde bağırdığını görünce durum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Karabük DKMP ekipleri kısa sürede olay yerine hareket etti. Burada ön sol ayağı dikenli tellere dolanan ve kurtulmak için çaba sarf eden ayı kurtarmak için ekipler olay yerine Safranbolu Belediyesi Veteriner Hekimi İzzet Kubilay’ı çağırdı. Canı yandığından oldukça hırçın olan ayı veteriner tarafından bayıltılarak sakinleştirildikten sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipler dikenli tellerden ayağını kurtardı. Veteriner hekim ve DKMP Şube ekiplerince muayene edilerek sağlık durumu iyi olan ayı bir müddet sonra kendine gelerek ormanlık alana gitti. Karabük DKMP Şube Müdürü Ahmet Işık, ayı başta olmak üzere, karaca, geyik, kurt gibi büyük memeli türlerin Bakanlık tarafından koruma altında olduğunu söyleyerek, “ Bulak köyünde bahçenin dikenli tellerine bir ayının takıldığı ihbar gelir gelmez arkadaşlarımız olay yerine hızlı bir şekilde hareket etti. Oldukça saldırgan ve hırçın olan ayı veteriner hekim tarafından bayıltılarak sakinleştirildikten sonra, hızlı bir şekilde teller kesildi. Ayının saldırmasına karşın ekiplerimiz telleri keserek uzaktan izlemeye aldığı ayı daha sonra kendine gelerek ormanlık alana gitti” dedi. Işık, ayrıca yaban hayvanlarının ormanlık alanda kendi yaşama alanlarında beslenebildikleri takdirde yerleşim yerlerine gelmeyeceklerini de kaydederek, “Yaban hayatının beslenebilmeleri için de, kuşburnu, kızılcık, alıç, yabani elma gibi orman meyveli türlerin korunması ve geliştirilmesi ile koruma faaliyetlerinin devam edeceğini” ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da gece saatlerinde yüksek sese geçit yok

Bolu’da, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine gece saatlerinde harekete geçen trafik polisleri geniş çaplı denetim gerçekleştirdi. Uygulamada, abartılı egzoz kullanan, yüksek sesle müzik dinleyen ve trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Bolu’da son günlerde gece saatlerinde Kılıçarslan Mahallesi’nde Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda yüksek ses ihbarları çoğalması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar doğrultusunda Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde vatandaşların ihbarda bulunduğu noktalarda şok uygulama yaptı. Kılıçarslan Mahallesi’nde Asayiş Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği denetimde araç içerisinde bulunan vatandaşların kimlik kontrolleri yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren uygulama kapsamında yüksek ses müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık veren, abartılı egzoz bulunan, aykırı ışık sistemi bulunan ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere cezai işlem uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin