Eflani ilçesi’nde tarlada çalıştıkları sırada biçerdöverin devrilmesi sonucu altında kalan 63 yaşındaki Zeki Çırak yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Demirli Köyü Küpelik Mahallesi mevkiinde Zeki Çırak yönetimindeki biçerdöver buğday hasadı yaparken bir anda devrildi. Devrilen biçerdöverin altında kalan Çırak’ı görenler durumu 112 Acil Servisi, AFAD ve Jandarmayı arayarak yardım istedi. Olay yerine ulaşan Karabük il AFAD ekiplerinin müdahalesi sonrası yaşlı adam yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrası biçerdöverin altından yaralı olarak kurtarıldı. Olay yerinde hazır bekleyen 112 ambulansı tarafından ilk olarak Eflani Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çırak, ilk tedavisi burada yapıldıktan sonra sevk edildiği Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Olayla ilgili Jandarma ekipleri çalışma başlattı.


Devrilen biçerdöverin altına kaldı
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


