Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Nisan, 2016 08:08 tarihinde yayınlandı
0

Devrek’te Türk El Halı ve Kilim Dokumacılığının Dünü Bugünü Söyleşisi Yapıldı…

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu El Sanatları Atölyesinde 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde “Türk El Halı ve Kilim Dokumacılığının Dünü Bugünü ve Yarını” konulu söyleşi ve workshop etkinliği El Sanatları Uzmanı İhsan Akkuş tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler Akkuş tarafından Türk El Halı ve Kilim tarihçesi ve günümüzdeki durumu ile sektörün gelecekteki konumu hakkında bilgilendirildi. Workshop etkinliğinde öğrencilere dokumanın pratik noktaları öğretildi ayrıca halı ve kilim dokuması yapılmaya başlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takograf hilesi yapan tir surucusune 225 bin lira ceza 6jUZlGnt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Takograf hilesi yapan tır sürücüsüne 225 bin lira ceza

Samsun’da polis ekiplerince gerçekleştirilen trafik denetiminde başka bir şahsa ait takograf kartını kullandığı tespit edilen tır sürücüsüne toplam 225 bin lira idari para cezası uygulandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, bir çekici ve buna bağlı yarı römork sürücüsünün başka bir şahsa ait takograf sürücü kartını kullanarak araç sevk ve idare ettiği belirlendi. Yapılan incelemelerde sürücünün, denetim ve sürüş sürelerini gizlemek amacıyla usulsüz takograf kartı kullandığı tespit edildi.

Yapılan işlemler kapsamında sürücüye başka bir şahsa ait takograf sürücü kartını kullanmak suçundan 150 bin TL idari para cezası uygulanırken, sürücü belgesine 30 gün süreyle el konuldu. Ayrıca sürücünün SRC belgesi iptal edilirken 75 uyarma puanı verildi.

Denetleme kartı ile yapılan kontrolde kullanılan kartın başka bir şahıs adına kayıtlı olduğunun belirlenmesi üzerine kart sahibi hakkında da işlem yapıldı. Kart sahibine 75 bin TL idari para cezası uygulanırken, takograf kartı ile SRC belgesi iptal edildi.

Toplam 225 bin TL idari para cezası uygulanırken, araç gerekli şartları taşıyan başka bir sürücüye teslim edilerek seferine devam etmesi sağlandı. Polis ekiplerinin trafik güvenliğini tehlikeye atan ihlallere yönelik denetimlerini kararlılıkla sürdürdüğü bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin