Devrek’te Teravih namazı idrak edildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
devrekte teravih namazi idrak edildi zkO5y3ss
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek’te Teravih namazı idrak edildi

İslam Aleminin kutsal ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan ayının girmesiyle birlikte başlayan Devrekli vatandaşlar teravih namazını kılmanın memnunluğunu yaşadılar.

Ramazan ayının girmesiyle birlikte başlayan birinci teravih namazında Devrekli vatandaşlar mescitlere akın ederek teravih namazı kıldılar. İlçede, belde ve köylerde yaşayan vatandaşlar teravih namazını kılabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Vatandaşların ağır olarak katıldığı mescitlerde yer bulamayanlar teravih namazını mescitlerin avlularında kıldılar.

İlk Teravih Namazı nedeniyle cemaate hitap eden müftülük vazifelisi müminlerin Ramazan-ı Şerifini kutlarken, “İlçemizde bu aya mahsus özel olarak etkinliklerimiz yer alacaktır. Ramazan ayı mühletince hafızlarımız ve hocalarımız tarafından mescitlerimizde mukabeleler okunacaktır. Ayrıyeten kimi mescitlerimizde ise bayan hafızlarımız tarafından bayanlara yönelik mukabele programı tertip edilecektir. Kurtuluş ve rahmet ayı olan Ramazan ayında vatandaşlarımızın bu Kur’an ziyafetine iştirak etmelerini tavsiye ediyorum, bu mübarek ayın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini ulu Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin