Devrek’te Regaip Kandili coşku içerisinde idrak edildi

Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ocak, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Üç ayların başlangıcının birinci kandili olan “Regaip Kandili “Devrek’te coşkuyla idrak edildi.
Recep Ayı’nın birinci Cuma gecesinde kutlanan Regaip Kandili Devrek Merkez Hacı İbrahim Ağa ve öteki mescitlerde de coşku içerisinde kutlanırken, vatandaşların kandil nedeniyle mescitlere akın etmesinden ötürü vakit zaman yoğunluk yaşandı. Regaip Kandili nedeniyle bildiri yayımlayan Devrek İlçe Müftüsü Murat Keyifli "Allah’ın bizlere ikramı, müminlerin baharı, Recep ayı ile üç ayların rahmet, rahmet ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. İsteğini kazanıp, dünya ve ukbamıza taraf vermede kıymetli bir yeri olan bu mübarek mevsime bizleri yine kavuşturduğu için Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Allah Teala (C.C.) birtakım yerleri başka yerlere üstün kıldığı üzere; birtakım vakitleri da başka vakitlere üstün kılıp değerli eylemiştir. Allah Resulü (s.a.v.) bu kutlu vakit diliminin birinci ayı olan Recep girdiğinde, “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bizler için bereketli kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259) diye dua ederdi. Recep ayında iki mübarek gece vardır. Bunlardan biri Regaib, oburu ise Miraç gecesidir. Regaib gecesi, İbadet ve taatin, hayır ve hasenatın Allah katında, ihsan ve ikramlarla karşılık bulduğu mübarek ulvi bir gecedir. Müminler için çok kıymetli bir fırsattır. Bu pahalı, değer biçilmez, ömür sermayesinin en nadide anlarını, en hoş biçimde kıymetlendirmemiz gerekir. Bugün Alem-i İslam, hatta tüm insanlık, en müşkül devirlerinden birini yaşamaktadır. Dini ve insani bedelleri, alçakça ayaklar altına alan zalimlerin zulmü, arşı titretmektedir. Zalimler kutsal canları ve beldeleri kana boğarken, hamasetini Müslümanların dağınıklığından almaktadır. Geliniz şu mübarek üç aylarda hayatımıza pak, tefekkürlü bir sayfa açalım. Zulümleri ortadan kaldıracak bir şuura erişme uğraşında olalım. Cenab-ı Hakk’a tam bir iman ve teslimiyet ile tevbe-i nasuh ile kalb-i selim ile yalvaralım. Nefsimizin ve jenerasyonumuzun ihyası için, üsve-i hasene olan Allah resulünü rehber edinelim. Bu vesileyle, idrak edeceğimiz üç ayların, Alem-i İslam’ın tez vakitte felaha ulaşmasına vesile olmasını ulu Allahtan niyaz ediyorum. Rabbim, dinimiz, devletimiz, vatanımız için canını feda eden şehitlerimize ve cümle geçmişlerimize rahmet eylesin. Şanlı Rabbimiz, bu mübarek gün ve gecelerde yaptığımız Salih ameller, dualar hürmetine, bizleri, Alem-i İslam’ı ve tüm insanlığı her türlü afetten, musibetten ve berbatlıktan koruma eylesin. Bizleri hem dünyada hem de ahirette rahmet, rahmet, af ve mağfiretine nail eylesin. Üç Aylarımız ve Regaib Kandilimiz mübarek olsun” sözlerine yer verdi.
Düzenlenen programın akabinde hayırsever vatandaşlar tarafından cemaate gül suyunun yanı sıra ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Aile Yılında Yapılacak Çalışmalar Konuşuldu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kurum ve kuruluş müdürleriyle Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Şubat, 2025 11:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda, İl Müdürlüğü’nün 2024 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ile 2025 yılı planlamaları ele alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum yapılırken, hizmetlerin gelecekte daha etkin hale getirilmesi adına çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu.
Vali Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğunu belirterek, çocuklardan yaşlılara, özel gereksinimli bireylerden dezavantajlı gruplara kadar birçok farklı kesime ulaşılan hizmetlerin büyük bir özen ve titizlikle yürütülmesinin önemine vurgu yaptı.
"2025 YILI AİLE YILI OLDU"
Vatandaş odaklı hizmet anlayışının sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, özellikle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi konularına dikkat çekti. 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi sebebiyle bu kapsamda yapılacak çalışmalara özel önem verileceğini belirtti.
Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi, koruyucu aile uygulamalarının teşviki, kurumların yangın güvenliği denetimlerinin artırılması ve sosyal desteklerin etkin şekilde ulaştırılması gibi konularda ilgili kurumlarla iş birliğinin sürdürüleceğini vurgulayan Vali Yavuz, hizmet kalitesini daha da artırmak için ortak çalışmalar yapılacağını dile getirdi.
Toplantı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2025 yılı hedeflerinin belirlenmesiyle sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.