Devrek’te OSB için ilk adım atıldı - Karabük Haber Postası
devrekte osb icin ilk adim atildi QmCeQFwT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek’te OSB için ilk adım atıldı

Devrek’te hayata geçirilmesi hedeflenen OSB için ilk adımlar atıldı.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için ilk adımlar atıldı. Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve İlçe Kaymakamı Muhammed Evlice ile birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i ziyaret ederek, Devrek Meslek Yüksekokulu’na ait mevcut açık cezaevi yanında bulunan 180 dönümlük arazinin OSB’nin kurulması amacıyla devri talebinde bulundu.

İlçede Organize Sanayi Bölgesi kurulması yolunda yapılan girişimler kapsamında Başkan Ulupınar ve Kaymakam Evlice, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Devrek TSO Başkanı Abdullah Başoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik, Belediye Meclis Üyesi Tuncay Mezir ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Cinbir’in de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Devrek’imizin kalkınması ve refahı için durmaksızın çalışıyoruz. İlçemizde ihtiyaç duyulan istihdam açığını kapatmak ve ekonomik gelişimi sağlamak adına OSB kurulması için ilk adımlarımızı attık. İlçemizin Filyos Limanına olan stratejik konumu ve çalışkan insanlarımızın gücüyle Devrek’i kalkındıracağız. Bu süreçte emeği geçen herkese Devrek halkı adına teşekkür ediyorum. İlçemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin