Devrek ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” organize edilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçede düzenlenen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya tarafından Cumhuriyet Bulvarında bulunan anıta çelenk sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Burada sona eren etkinliğin ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi. AKM’ de düzenlenen organizasyonda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, ”Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlere şekil veren, her çeşit meslek erbâbının yetişmesine öncülük eden, kendisi bir mum gibi erirken etrafını aydınlatan, bütün bunları yaparken de hep kendinden bir şeyler veren öğretmenlerimizi tekrar hatırladığımız bir gün. Bugün, fedakâr öğretmenleri hatırlama ve kıymetlerini yâd etme günüdür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve daimi mesleklerindendir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştıran, yaşamları boyunca gereken bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve kendisi de toplumun önünden giden bir gönül eridir. Bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce yüksek bir ideal, kutsal bir gaye ve hizmet mesleğidir. Öğretmenler birer kılavuzdur; doğru yola yönlendiren kılavuz ise kolaylık ve mutluluk getirir. Toprak altına atılan bir tohum parçalanıp dağılınca, yüzlerce tohum olarak netice verdiği gibi; öğretmendeki bilgi tohumları da öğrencilere dağıtılınca, yeni bilgileri ve insanlık ağacının taze meyvelerini netice olarak verir. Öğretmen bir insanı kurtarmanın, bütün insanları kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Eğitimde kaybedilecek tek bir fert olmadığının bilincindedir öğretmen” dedi.
AKM’deki programların ardından Merkez Yeni Cami de vefat eden öğretmenler için Kur’an-ıKerim Tilaveti okundu ve yine protokol üyeleri tarafından ahrete irtihal eden öğretmenlerin kabristanları ziyaret edildi. Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik ile daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı


Devrek’te “ Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı
Bolu’da bir haftada 197 şüpheli gözaltına alındı
Bolu’da son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik, kaçakçılık ve düzensiz göçmen operasyonlarında gözaltına alınan 197 şüpheliden 27’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 707,26 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4,69 gram bonzai, 73 adet kök kenevir, 1 gram metamfetamin, 2,42 gram esrar maddesi ile 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Asayiş çalışmalarında ise meydana gelen 299 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 126 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 39 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 2 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 17 adet define ve kazı malzemesi ile 2 adet tarihi eser ele geçirildi.
17 düzensiz göçmen yakalandı
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde ise yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 17 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında işlem başlatıldı.

