blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Devrek’te İstiklal Marşı’nın kabulü etkinliği

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı büyük ilgi gördü.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı iştirakçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Devrek Anadolu İmam Hatip Erkek Lisesi tarafından organize edilen bu yıl 104. gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasının akabinde günün mana ve değerini belirten konuşmalara geçildi. İstiklal Marşı’nı hoş okuma müsabakasında vilayet birincisi olan öğrencinin İstiklal Marşı’nı seslendirmesi, şiirlerin okunması, tiyatro gösterisi ve ödül merasiminin akabinde program sona erdi.
Düzenlenen tertibe; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice’nin yanı sıra daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
18 Ekim, 2025 15:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Belediyesi Sanat Evi Hizmete Hazır: Kültür ve Sanatın Yeni Adresi

Karabük Belediyesi’nin şehir merkezinde hayata geçirdiği Sanat Evi projesi tamamlanma aşamasına geldi. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, tesisin son hazırlıklarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kentin kültür ve sanat altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, çok amaçlı salon, sahne, atölye alanları ve müzik eğitim odaları yer alıyor. Yaklaşık 900 metrekare kapalı alan ve 450 metrekare peyzaj düzenlemesiyle oluşturulan Sanat Evi, kısa süre içinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Başkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sanat Evi, Karabük’ün merkezinde herkesin ulaşabileceği bir kültür noktası olacak. Her yaştan hemşehrimizin sanata temas edebileceği, kendini geliştirebileceği bir ortam oluşturuyoruz. Tamamlandığında bu merkezin, Karabük’te sanatsal üretimi artıracağına inanıyorum.”

18 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje, kentte daha önce çağrı merkezi olarak kullanılan binanın dönüştürülmesiyle gerçekleştirildi. Böylece hem mevcut kentsel alan verimli şekilde değerlendirildi hem de şehrin kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk kazandırıldı.

Sanat Evi’nde tiyatro, müzik, el sanatları ve çeşitli kurs etkinlikleri düzenlenecek. Merkezin, Karabük halkının sanatsal etkinliklere erişimini kolaylaştırarak kültürel üretimi teşvik etmesi ve sosyal yaşamı canlandırması hedefleniyor.

Başkan Çetinkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da,

“Sanatevi Çok Amaçlı Salonumuz halkımızın hizmetine hazır. İlk program gününü sabırsızlıkla bekliyoruz.”
ifadelerini kullanarak açılış için geri sayımın başladığını duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin