blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Devrek’te İlköğretim haftası kutlama programı

Devrek’te düzenlenen İlköğretim Haftası programında protokol, eğitimciler ve öğrenciler bir ortaya geldi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programında protokol üyeleri, eğitimciler ve öğrenciler bir ortaya geldiler. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde "2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve İlköğretim Kutlama Haftası" aktiflikleri nedeniyle çelen sunum programı düzenlendi. Devrek Cumhuriyet Alanında düzenlenen tertibe İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ercan Kahya tarafından anıta çelenk konulmasıyla başlandı. hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra alandaki program sona erdi.
Etkinliğe Fatih İlkokulunda devam edildi. Burada ki tertipte davetlilere hitap eden Devrek İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ercan Kahya," Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket sıkıntısıdır. Türk Eğitim sistemimiz tüm vatandaşlarımızı Türk Ulusal Eğitiminin temel emellerinden biri olan "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür jenerasyonların, istikrarlı ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, tıpkı vakitte yeterli insan ve yeterli bir vatandaş olarak yetiştirilmesi" misyonunu üstlenmiştir. Kadim medeniyet inancımızda ortaya konulan birinci ve net buyruk, "Oku (İkra)" olmuştur. İnsanlığa en hoş örnek olarak gönderilmiş olan peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), ilmin ve bilginin Müslümanın yitik malı olduğunu, onu nerede bulursa alması gerektiğini belirterek okumanın kıymetine dikkat çekmiştir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tabir ettiği üzere "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, ulu, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Okul, çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmeleri ismine hayati adımların atıldığı, tatlı hayallerin kurulduğu ve kararların alındığı bir devirdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere "Türkiye’nin müreffeh yarınları için çaba ederken bizden kopartılan Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın ve daha birçok şehit öğretmenimizi unutmayacağız. Onların canlarını feda ettikleri kutsal pahaları yaşatmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Sevgili öğrencilerim, okul, sizin ikinci konutunuz; öğretmenleriniz ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle daima birlikte çok hoş bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum. Bu his ve fikirlerimle konuşmama son verirken tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin İlköğretim Haftasını kutluyor, 2025 2026 eğitim öğretim yılının ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için iyi olmasını diliyor hürmetler sunuyorum" diye konuştu.
Konuşmanın akabinde İlçe Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğretici Elvan Parmak idaresinde Fatih İlkokulu Öğrencilerinin Kırklareli yöresi halk oyunlarını sergilenmesi, dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdim etmeleri ve protokol üyelerinin sınıf ziyaretlerinin akabinde program sona erdi.
Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, okul müdürleri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kırklar Dağı Mescidi çıkan yangında kül oldu

Trabzon-Bayburt hududunda, 3 bin 100 rakımda bulunan Kırklar Dağı Mescidi, bu akşam çıkan yangında kül oldu.
Alınan bilgiye nazaran, yörede manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı Mescidi’nde bu akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında büyük kısmı ahşap alan tarihi mescid alevlere teslim olurken, yangına rüzgar nedeniyle müdahale edilemedi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Yüzyıllardır yöre halkı tarafından manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı, yörede "Kırkların buluşma yeri" inancıyla anılıyordu.
Son yıllarda birçok kişi için uğrak bir nokta haline gelen Kırklar Dağı, hem inanç turizmi hem de tabiat turizmi açısından öne çıkıyordu. Bölge, kuvvetli parkurlarıyla yerli ve yabancı dağcıların rotasında da yeralıyordu.

Bizi sosyal medyadan takip edin