Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’te Gazze’ye hayır çarşısı

Devrek’te Gazze’ye yardım için hayır çarşısı kuruldu.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Devrek Belediyesi tarafından Gazze’ye yardım amaçlı hayır çarşısı kuruldu. Cumhuriyet Alanında kurulan “Devrek’ten Gazze’ye, Nehir’den Deniz’e” adlı hayır çarşısında Devrekli hayırsever vatandaşlar tarafından evlerinde hazırlanan gıda çeşitleri vatandaşlara satılarak buradan elde edilecek olan gelirin Gazze’ye ulaştırılması hedefleniyor.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nergiz Çelik idaresinde yönetim kurulu üyelerinin de destek verdiği hayır çarşısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bu tür bir çarşının Gazze’ye yardım amaçlı kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, "Zaman birbirimiz için destek ve kenetlenme zamanıdır. Müslümanın uzağı yakını olamaz Devrekliler olarak destek vermek için buradayız” ifadelerine yer verdiler.
Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise "Öncelikle bu organizasyonu ilçemizde hayata geçirdiğimiz için mutluyum. Bizler istiyoruz ki dünyanın hiçbir yerinde savaşlar olmasın insanlar ölmesin. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz organizasyonda bizlere destek vererek çarşımıza katkı sağlayan AK Kadınlara teşekkürlerimi sunuyorum. Burada elde edeceğimiz gelirin tamamı Gazze’ye gönderilecek. Yine bugün Cumhuriyet Alanında Araştırmacı Yazar Ayçin Kantoğlu tarafından ’Kapımızdaki Savaş’ adlı konferans gerçekleştirilecektir. Tüm Devrekli vatandaşlarımızı bu konferansa davet ediyor, hayır çarşımıza katkı veren başta AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Nergiz Çelik’e ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 21:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Değirmenci, “40 yıllık sendikacılık hayatımın en kolay sözleşmesini imzaladık”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin sendika hayatı boyunca imzaladıkları en kolay sözleşmelerden biri olduğunu söyledi.

Özçelik İş Sendikası, KARDEMİR ile 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesini düzenlenen törenle imzaladı. Genel Müdürlükte düzenlenen törene KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

İmza öncesi konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, "Sürecimiz biraz uzun sürdü ama her iki taraf ta yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştı. Geçtiğimiz dönem sektörün durumu malum. Ancak Karabük Türkiye'de ağır sanayinin kalbi ve burası bir işçi şehri. Kardemir bir yere gelecekse, ivmelenmesi, ideallerine erişmesi, çok daha güçlü olarak yarınlara yürümesi gerekiyorsa bunun lokomotifi çalışanımızdır" dedi.
"Bundan sonra atacağımız her adımda, tesisimizin, fabrikamıızı iyileştirilmesi, veriminin arttırılması, düzenlenmesi, Kardemir'in daha karlı, daha verimli, daha atak yarınlara doğru çok güvenilir adımlarla yürüyen bir şirket olmasının temelini attık" diyen Demir, "Bu temelde, arkadaşlarımızla var gücümüzle şirketimizi daha ileriye taşımak için elimizden gelen her türlü fedakarlığı beraber yapacağımıza inancımız tamdır. Bu anlayış içinde toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Özçelik İş Sendikası ile emekçilerin bir bütün olduğunun altını çizen Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "40 yıla yakın sendikacılık hayatımın en kolay toplu iş sözleşmesini imzaladık" ifadeleriyle sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Değirmenci, "Biz Kardemir'siz, Kardemir bizsiz olamaz. Karabük bizsiz, biz Karabüksüz olamayız. Biz burada bir aileyiz. Büyümemizin ana faktörü Kardemir ve emekçileridir. Dolayısıyla biz Kardemir'e gözümüz gibi bakan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Geçmişte yaptığımız sözleşmelerde ücret artışını verimlilikle telafi etme sözünü almıştım. 2 sene sonra tekrar oturacağımız TİS masasında daha güzel haklar elde edelim diye canla başla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Değirmenci, şunları söyledi: "Ola ki Kardemir bir sıkıntıya düşerse, ben ve üyelerim burada ücretsiz çalışmaya hazırız. Geçmişte Özçelik İş Sendikası üyeleriyle birlikte ne fedakarlıklar yaptı. Yine üzerimize düşeni yapmak için yönetimin yanında oluruz."

Konuşmaların ardından TİS protokolleri imzalanmasıyla program sona erdi.

Genel Başkan Değirmenci, daha sonra baş temsilcilik binasının önüne geçerek burada vardiya çıkışında toplanan işçilere hitap ederek, sendika olarak kendi rekorları ile Türkiye rekorunda bir sözleşmeye imza attıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.