Reklam
Reklam
devrekte gazzeye hayir carsisi j7q7Iljw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Devrek’te Gazze’ye hayır çarşısı

Devrek’te Gazze’ye yardım için hayır çarşısı kuruldu.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Devrek Belediyesi tarafından Gazze’ye yardım amaçlı hayır çarşısı kuruldu. Cumhuriyet Alanında kurulan “Devrek’ten Gazze’ye, Nehir’den Deniz’e” adlı hayır çarşısında Devrekli hayırsever vatandaşlar tarafından evlerinde hazırlanan gıda çeşitleri vatandaşlara satılarak buradan elde edilecek olan gelirin Gazze’ye ulaştırılması hedefleniyor.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nergiz Çelik idaresinde yönetim kurulu üyelerinin de destek verdiği hayır çarşısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bu tür bir çarşının Gazze’ye yardım amaçlı kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, “Zaman birbirimiz için destek ve kenetlenme zamanıdır. Müslümanın uzağı yakını olamaz Devrekliler olarak destek vermek için buradayız” ifadelerine yer verdiler.

Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise “Öncelikle bu organizasyonu ilçemizde hayata geçirdiğimiz için mutluyum. Bizler istiyoruz ki dünyanın hiçbir yerinde savaşlar olmasın insanlar ölmesin. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz organizasyonda bizlere destek vererek çarşımıza katkı sağlayan AK Kadınlara teşekkürlerimi sunuyorum. Burada elde edeceğimiz gelirin tamamı Gazze’ye gönderilecek. Yine bugün Cumhuriyet Alanında Araştırmacı Yazar Ayçin Kantoğlu tarafından ’Kapımızdaki Savaş’ adlı konferans gerçekleştirilecektir. Tüm Devrekli vatandaşlarımızı bu konferansa davet ediyor, hayır çarşımıza katkı veren başta AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Nergiz Çelik’e ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin