Zonguldak’ın Devrek İlçesi Belediyesi ilçede ki dolmuş duraklarını yenilemeye başladı.
İlçedeki çalışmalar ile ilgili bilgi veren Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, “Göreve geldiğimiz birinci günden bu yana Devrek’in geleceği için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Vaktin gerisinde kalmış ve ekonomik ömrünü ziyadesiyle doldurmuş yapıları yenileyerek ilçemizi hak ettiği çağdaş görünüme kavuşturuyoruz. Bu kapsamda, bilhassa vatandaşlarımızın sıkça kullandığı, yağışlı havalarda büyük değer taşıyan yolcu bekleme duraklarını yenilemeye başladık. Başkanlığımızın birinci periyodunda yapılan ve ortadan geçen 20 yıllık süreçte gereksinime karşılık veremeyen eski duraklardan başlayarak, Devrek’i daha yaşanabilir ve çağdaş bir kent haline getirme maksadıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz marangoz atölyesinde üretilen doğal ahşap duraklar, estetik görünümleri ve dayanıklılıkları ile ilçemize orijinal bir soluk getiriyor. Yalnızca duraklarla da hudutlu kalmıyoruz ve devam ediyoruz Devrek genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Zira bizim amacımız büyük Devrek’i tekrar büyük bir Devrek haline getirmek Artık Devrek, hak ettiği bedeli yalnızca Zonguldak’ta değil, tüm Türkiye’de görecek İlçemize yakışan ne varsa yenileniyor, temizleniyor, düzenleniyor. Bu değişim yalnızca birkaç duraktan ibaret natürel ki değil, Devrek’in çehresi değişiyor. Çalışmalarımız tamamlandığında, hepimiz daha hoş, daha yaşanabilir bir Devrek’te buluşacağız” tabirlerine yer verdi.


Devrek’te dolmuş durakları yenileniyor
Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.
Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.
Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

