Reklam
Reklam

Devrekli Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Kasım, 2014 08:20 tarihinde yayınlandı
0

ZONGULDAK Devrek Meslek Yüksek Okulu’nda (DMYO) eğitim gören öğrenciler köyde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap hediye ederek örnek bir davranışa imza attı. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyet gösteren Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu (DMYO) Büro Yönetimi Bölümü’nde eğitim gören 7 arkadaş hayata geçirdikleri ‘Orada bir köy var uzakta’ adlı proje çerçevesinde Devrek’in Özbağı Köyü İlköğretim Okulu’nda okuyan 25 öğrenciye Teog sınavına hazırlık test kitabı bağışında bulundu. Öğrencilere yapılan kitap bağışı ile ilgili bilgi veren DMYO öğrencisi Melike Okşit,” Sosyal sorumluluk kapsamı içinde 7 arkadaşımız ile bir araya gelerek Devrek’te çeşitli dallarda faaliyet gösteren esnaflara gidip konunun içeriğini anlatarak bizlere destek olmaları konusunda yardım talebinde bulunduk. Allah razı olsun hiçbir esnaf bizi geri çevirmedi bize verilen nakit yardımlarını kitaba çevirerek ilçenin Özbağı Köyü’nde eğitim gören 25 kardeşimize Teog sınavına hazırlık test kitap aldık ve kendilerine hediye ettik. Bu kampanyaya destek veren ve aynı okulda okuyan Neslihan Baş, Merve Gezmen, Okan Karaşah, Orhan Demirci, Ömür Tiryaki, Ahmet Demir ile yine kitapla rın temininin sağlanması konusunda bizlere yardımcı olan Devrekli esnaf ağabeylerimize teşekkürlerimi sunuyor, bu tür etkinliklerin devamının geleceğinin altını çiziyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin