Devrekli öğrencilerden Filistin’e yapılan manalı bağış takdir topladı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde ikamet eden gören iki öğrenci kardeş biriktirdikleri harçlıkları Filistin’e bağışlaması büyük takdir topladı. Ahmet Salih ve Ali Mirza Akmantar isimli iki kardeş aylardan bu yana biriktirdikleri okul harçlıklarını Filistin’de zulüm gören Müslümanlara bağışlayarak büyük takdir topladılar. Devrek’te ikamet eden ve birisi İlkokul birinci sınıfa öbür kardeş ise ortaokul birinci sınıfta eğitim görürlerken, aylardan bu yana biriktirdikleri okul harçlıklarını Filistin2e bağışlamanın haklı gururunu yaşadılar. Devrek Kızılay Şubesi Temsilcisi Aydın Çolpa’ya harçlıklarını temsil eden öğrencilere Çolpa tarafından paranın teslim alındığına dair makbuz verildi. Filistin’e yapılan bağışın çok manalı olduğunu söz eden Devrek Kızılay Şubesi Temsilcisi Aydın Çolpa,” Yavrularımızdan hassas davranışlarından ötürü kendilerinden ve ailesinden Allah razı olsun bu yavrularımızın davranışı öbür kardeşlerimize örnek olsun” diye konuştu.


Devrekli öğrencilerden Filistin’e anlamlı bağış
Yenice’de Off-Road heyecanı için geri sayım başladı
Yenice ilçesinde 17-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Off-Road Yarışları öncesinde hazırlık çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Adrenalin tutkunlarını bir araya getirecek organizasyon için Bağbaşı Köyü Kocaoğlu Mevkii’nde yarış alanının hazırlanmasına yönelik çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor.
Yenice’nin doğal güzellikleriyle öne çıkan Bağbaşı Köyü Kocaoğlu Mevkii, dört gün boyunca motor sporlarının merkezi olmaya hazırlanıyor. Yarışların güvenli ve sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla parkur düzenleme, zemin iyileştirme, seyirci alanlarının oluşturulması ve teknik altyapı çalışmalarına ağırlık veriliyor.
Organizasyon kapsamında yarışmacıların zorlu etaplarda mücadele edeceği parkurda iş makineleriyle düzenleme çalışmaları yapılırken, katılımcılar ve izleyiciler için gerekli güvenlik tedbirleri de titizlikle planlanıyor. Bölgenin engebeli arazi yapısı ve doğal engelleri, yarışlara ayrı bir heyecan katacak.
Yetkililer, yarışların ilçenin tanıtımı ve turizmi açısından da önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda sporcu ve ziyaretçinin Yenice’ye gelmesinin beklendiğini ifade etti.
17-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Off-Road Yarışları için hazırlıkların önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanırken, organizasyona yoğun katılım olması bekleniyor. Yarış severler, Yenice’nin eşsiz doğasında gerçekleştirilecek bu büyük heyecan için gün sayıyor.

