Devrek Kaymakamlığına vekaleten atanan Ilgaz İlçesi Kaymakamı Muhammed Evlice görevine başladı.
Zonguldak’ın Devrek ilçesine tayini çıkan Ilgaz Kaymakamı Muhammed Evlice ilçede vekaleten görevine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile Çankırı’nın Ilgaz Kaymakamlığından Devrek Kaymakamlığına atanan Evlice görevine başladı. 1990 yılında Afyonkarahisar’da doğan Evlice, İlk ve lise öğretimini Afyonkarahisar’da tamamladı. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu olan Muhammed Evlice 2015 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açtığı Kaymakam adaylığı sınavını kazandı. Afyonkarahisar’da Kaymakam Adayı olarak mesleğine başladı. Valilik stajını Afyonkarahisar’da, teftiş stajını İstanbul’da, refiklik stajını ise Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi ve Yozgat’ın Yerköy ilçelerinde gerçekleştirdi.
Eskişehir’in Mihalgazi, Bitlis’in Adilcevaz, Kütahya Altınbaş, Trabzon Araklı, Isparta Şakirkaraağaç ve Denizli’nin Bozkurt ilçelerinde Kaymakam Vekilliğinde bulundu. 2017 yılında İngiltere’ye giderek Liverpool Üniversitesi’nde lisan eğitimi aldı. Kaymakam olarak ilk görev yeri Karabük’ün Yenice İlçesi olan Evlice, Sivas Akıncılar, Diyarbakır Lice ve Çankırı’nın Ilgaz ilçelerinde görevlerde bulundu.


Devrek’in yeni kaymakamı görevine başladı
KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

