Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek Belediyesi pazar esnafını denetledi

Devrek Belediyesi ilçede faaliyet gösteren pazarcı esnafını denetledi.
Zonguldak’ın Devrek İlçesi Zabıta ekipleri tarafından ilçede faaliyette bulunan Pazar esnafına çeşitli denetimlerde bulundu. Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ın talimatları doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz pazar alanında bulunan ölçü tartı aletlerini ölçü ayar memurları ile birlikte denetledi. Vatandaşların kaliteli ve daha güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahaya çıkarak ölçü tartı aletleri, ürün ağırlık kontrolü ve pazar alanı düzeni başta olmak üzere ilçenin sebze ve meyve pazarında denetimlerde bulundu.
Ekipler ve ölçü ayar memurları teker teker pazar alanında bulunan tartıları denetledi. Denetimlerde muayene süresi dolmuş, doğru gramajı göstermeyen ve 3516 Sayılı Kanun gereği uluslararası standartlarda geçerliliği olmayan ve ticaret amacıyla kullanılmasının yasak olduğu Çin malı tartılara tutanaklar ile el konuldu. Diğer yandan denetim ekipleri vatandaşların pazar esnafından almış olduğu ürünleri özenle kendi tartılarında tartarak ürün gramaj kontrolü yaptı.
Başkan Özcan Ulupınar, yaptığı açıklamada; ’Hemşerilerimizin ve şehrimize gelen misafirlerimizin, güven ve huzur ortamında ilçemiz pazar alanında alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yaptığımız uygulamalar ile tartı ve tezgah hilelerine, vatandaşlarımızın bir kuruşun da dahi gözü olanlara fırsat vermiyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını her daim sürdürecek güven ve huzur ortamında alışverişlerini yapabileceklerdir” diye konuştu

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin