Reklam
Reklam
671647960b9ce
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
21 Ekim, 2024 15:23 tarihinde yayınlandı
0

Devlet Alacaklarının Peşine Düştü

Karabük Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu, geçmiş yıllara ait borçların tahsili için çalışma başlattı.

Geçmişe dönük vergi ve prim borcu olanların borçlarını ödemediği taktirde bu borçların icra yoluyla tahsil edileceği ifade edildi.

Karabük Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçmiş yıllara ait vergi ve prim borçlarının tahsili için harekete geçti. Yapılan açıklamalara göre, borçlarını ödemeyen vatandaşlar ve işletmeler, icra süreci ile karşı karşıya kalacak.

Yetkililer, geçmiş dönemlere ait vergi ve prim borçlarını ödemeyenlerin, borçlarının icra yoluyla tahsil edileceğini belirtti. Bu çalışma kapsamında, borçların ödenmesi için borç sahiplerinin bir an önce ödeme yapmaları gerektiği ifade edildi. Aksi takdirde borçlar, hukuki süreçler çerçevesinde icra yoluna başvurularak tahsil edilecek.

Vergi dairesi ve SGK yetkilileri, borç yapılandırma veya taksitlendirme seçeneklerinden faydalanmak isteyenlerin en kısa sürede ilgili kurumlarla iletişime geçmesi gerektiğini hatırlatarak, icra takibine düşmeden borçların kapatılmasının önemine dikkat çekti.

HEDEF, KAMU ALACAKLARINI TAHSİL ETMEK

Vergi Dairesi ve SGK yetkilileri, bu çalışmaların kamu alacaklarının tahsiline yönelik olduğunu belirterek, borçlu vatandaşların ödeme planlarını bir an önce yapmalarını istedi. Borç yapılandırma ve ödeme seçenekleri sunulsa da, bu fırsatları değerlendirmeyenler için icra yolunun kaçınılmaz olduğu ifade edildi.

BORÇLULARA ÇAĞRI

Yetkililer, borcu olan vatandaşlara seslenerek, sürecin olumsuz sonuçlarla karşılaşılmadan çözülebilmesi için borçların bir an önce ödenmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşların, başlatılan bu çalışmaları göz ardı etmemesi ve mali yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiği hatırlatıldı. Borçların yapılandırılması ve ödeme planları hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşların Vergi Dairesi ve SGK’ya başvurması gerektiği ifade edilirken, icra sürecinin kesin bir şekilde işletileceği duyuruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tunelde feci kaza motosiklet surucusu hayatini kaybetti RLwx6jlq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin