Karabük Postası tarafından
04 Eylül, 2021 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Dermatologlar Safranbolu’da Buluştu

Genel dermatoloji, immünoloji ve onkolojik dermatoloji alanındaki bilgi ve deneyimlerin; yeniliklerin ve son gelişmelerin aktarılması ve paylaşılmasının hedeflendiği DOD Dermatoloji Gündeminin 7.si Safranbolu’da başladı. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan gündeme; Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Elif Köse, İş Adamı Şefik Dizdar ve çok sayıda doktor ile akademisyen katıldı. Safranbolu tanıtım filmi ile başlayan kongre; Kongre Eş Başkanları Prof. Dr. İlknur Kıvanç Altunay ile Uzm. Dr. Sinan Doğan, Dernek Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkanı Elif Köse’nin konuşmalarıyla devam etti. Böylesi büyük kongrelerin genelde büyük kentlerde yapıldığını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu’yu tercih etmeniz bizim için büyük bir şans. Safranbolu 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1994 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan; hanları, hamamları, çeşmeleri, köprüleri ve çok kıymetli konakları ile özel bir kültür ve turizm kenti.” dedi. Safranbolu’nun tanıtımı için çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Köse, “Bununla birlikte, Safranbolu’da tıpkı şimdi olduğu gibi böylesi büyük kongrelerin yapılması da ayrıca tanıtıma katkı sağlayacaktır. Bu da gösteriyor ki ilçemiz artık bu tür organizasyonları kaldırabilecek kapasitededir. İyi ki geldiniz. Toplantının burada yapılmasında katkısı olan Prof Dr. Melih Akyol hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kongrenin hepiniz adına verimli geçmesini diliyor, bir kez daha Korumanın Başkenti Safranbolu’muza hoş geldiniz diyorum.” diye konuştu. Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Öncelikle kongre için Safranbolu’muzu seçmenizden dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Bu kongre ile kültür turizmine kongre turizmini de eklemiş olacağız. Diliyorum ki Safranbolu’da yapmış olduğunuz çalışma, diğer toplantılara da örnek olur ve bir yol açmış olursunuz. İlçemiz bir Osmanlı kenti. Buradan memnun ayrılacağınızdan eminim. Ben bu vesile ile kongrenizin hayırlı olmasını diliyor, kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. DOD Dermatoloji Gündemi ‘nin 7. Açılış töreni, konuşmaların ardından  halk oyunları gösterisi ile sona erdi. 5 Eylül'de sona erecek olan kongreye 450’nin üzerinde doktor ve çok sayıda akademisyen katılırken, beraber geldikleri yakınları ile bu sayının 700’ü aştığı tahmin ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da öğretmenlerden unutulmaz kültür ve sanat gecesi

Bolu’da 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel düzenlenen gecede, öğretmenler sahneye çıkarak Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği performanslarıyla, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Sahne Senin Öğretmenim’ programı düzenlendi. Hazırlanan özel program, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salonu’nda ağır iştirakle gerçekleştirildi. Gecede halk oyunları, mehteran, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği performansları izleyicilerden ağır alkış aldı. Öğretmenlerin gönüllülük aslıyla ortaya koyduğu disiplinli çalışmalar, salonda bulunan protokol ve davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Geçtiğimiz yıl 200 öğretmenle başlayan bu hareket, bugün 16 farklı yöreden oluşan geniş halk oyunları topluluğu, mehteran ünitesi, ritim kümesi, tiyatro takımı, şiir topluluğu, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları, semazen grubu, traking kümesi ve maarif orkestrası üzere birçok farklı alanda büyüyerek güçlü bir yapıya dönüştü. Şu an bin 379 öğretmen, tamamen gönüllülük esasıyla kültür, sanat ve spor topluluklarında faal misyon alıyor.

Programın onur konukları ortasında Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu Bağımsız Milletvekili İsmail Akgül, Ulusal Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Sarıtaş, Bakan Danışmanı Dr. Işkın Özbulduk Kılıç, Bakan Danışmanı Utku Koçak, Film-Dizi-Tiyatro Oyuncusu Oktay Gürsoy ve Prof. Dr. Sarıtaş’ın eşi Doç. Dr. Şenay Eray Sarıtaş yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin