Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Deriner Barajı’ndan milli ekonomiye 50 milyar lira katkı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Artvin’deki Deriner Barajı’nın fotoğrafını paylaşarak, barajın ulusal iktisada 50 milyar 458 milyon lira katkı sağladığını belirtti.
Artvin’de Çoruh ırmağı üzerinde 2012 yılından itibaran hizmet veren Deriner Barajı ülke iktisadına deva katkı sağlamaya devam ediyor.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın fotoğrafını "Çoruh’un gücü ülkemizi aydınlatıyor" başlığıyla paylaştı ve Deriner Barajı’nın iktisada katkılarını şu biçimde açıkladı: "Deriner Barajı, yılda 2 milyar 118 milyon kWh güç üretmekte olup, 12 Aralık 2012’de işletmeye alındığı günden bugüne kadar toplam 18 milyar 688 milyon kWh güç üreterek ulusal iktisada 50 milyar 458 milyon lira katkı sağlamıştır" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mayıs, 2025 00:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz, hayvan rehabilitasyon merkezlerini inceledi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eflani ve Safranbolu ilçelerinde yapımı süren Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Eflani’de Kaymakam Ömer Bulut, Belediye Başkanı Hüsnü Akın ve ilgili yetkililerle bir araya gelen Vali Yavuz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Safranbolu’daki incelemelerde ise Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık, projeye ilişkin son durumu paylaştı.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz, sahipsiz hayvanların korunması, tedavisi, kısırlaştırılması ve sağlıklı koşullarda barındırılmasının hem hayvan refahı hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Yavuz, “Yaşam hakkı yalnızca insanlar için değil, tüm canlılar için kutsaldır. Karabük’te sahipsiz can dostlarımız için daha iyi koşullar oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu kapsamda, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması için gerekli tüm desteği vermeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.