Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bir yavru köpek dereye düştü. Etraftaki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye takımları, yavru köpeği kurtardı. Korktuğu gözlenen minik köpek, annesinin yanına bırakıldı.
Olay, Pehlivanlar Mahallesi Yalı Caddesi’nde meydana geldi. Akşam saatlerinde gezintiye çıkan vatandaşlar, bir yavru köpeğin dereye düştüğünü ve çırpınarak kurtarılmayı beklediğini fark etti. Birinci olarak Haybulans grubuna haber verildi. Fakat takımın müdahale edememesi üzerine durum Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye grupları, dereye merdiven uzatarak yavru köpeği bulunduğu yerden çıkardı. Bu sırada, dört yavrusu bulunan anne köpeğin tasayla kurtarma çalışmalarını izlediği görüldü.
Kurtarılan yavru köpek, annesinin yanına bırakıldı. Dehşetten şoka giren yavrunun, annesinin yanından ayrılmadığı gözlendi.


Dereye düşen yavru köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı
SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.
Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.
Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.
İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

