Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2015 13:15 tarihinde yayınlandı
0

Deretarla Yolu Hizmete Açıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen asfalt çalışmaları hızla devam ederken, Tarihi Çarşı – Tokatlı ve Kristal Teras arasındaki mesafeyi kısaltan, trafik sorununa da çok büyük katkı sağlayacak olan Deretarla Yolu hizmete açıldı.
Deretarla yolunun hizmete açılması ile ilgili düzenlenen törene; AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol, Kamil Temel ve Hüseyin Bilicioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Ercan Türe “Mahallesine gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı Başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy beyefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Aksoy ise yaptığı konuşmada; “Deretarla Mevkiisi yolunun trafiği rahatlatacağını ifade ederek, “Deretarla yolu Safranbolu’ya trafik sıkışlığının çözülmesi anlamında en büyük işlerden birisi. Çarşı bölgesi ile Kıraköy bölgesini bir birine bağlayan yolun bir alternatifi daha önce yoktu. Bu yoldan Kıraköy’de sıkışma meydana geldiğinde kuyruğun bir ucu Gümüş okuluna kadar uzardı. Bu bölgede yaşayan insanlarımıza büyü sıkıntı veriyordu. Bu trafik sıkışıklığının önüne geçmiş oluyoruz. Bu yıl Safranbolu turizmini de çok büyük bir hizmet edecek. Bizim turizmimiz iki bölgede yoğunlaşıyor. Turizm açısında da bu yol çok önemli bir hamledir” dedi.
Aksoy şöyle devam etti; “Bu yol biz çalışmaya başladığımızda yukarıya kadar hiçbir özelliği olmayan bir yol idi. Yolumuz tamamlandığında 2450 metre bordür, 1843 ton asfalt, 1550 metre yol şeridi ve 1500 metre taş duvar yapımı gerçekleşti. Yine açılışını gerçekleştireceğimiz bu yol Safranbolu turizmine çok büyük hizmet verecek bir nokta. Malum bizim turizmimiz iki noktada yoğunlaşıyor. Birinci bölge Çarşı, ikinci bölge ise Bağlar, Kristal Teras ve Mağara Bölgesi. Kıranköydeki trafik sıkışıklığı bu iki turizm bölgesinin kesiştiği noktadır. Dolayısı ile turizm açısında bu yolumuz çok çok önemlidir.”
AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci de Safranbolu’nun her geçen gün büyüdüğünü kaydetti. Kahveci, “Safranbolu her geçen gün büyüyor. Safranbolu dendiğinde hep aklımıza Dünya Miras Kenti gelir. Dünyada bunu böyle bilir ama Safranbolu’nun bir başka güzellikleri kanyonlarıdır. Karabük’te çalışanlar bile konaklamak için Safranbolu’yu tercih ediyorlar. Safranbolu 1 milyon turisti ağırlayacak. Bu gerçekten buraya doğru gidildiğinin son 4 yıl içerisinde turist sayısına bakıldığında Safranbolu’nun en kısa sürede bu hedefi yakalayacağı görülüyor. Türkiye’de artık iç turizmde bir canlanma hareket var. Burada ulaşımı kolaylaştırmak başta Safranbolu’da oturanların ve turist amaçlı gelenlerin de işini kolaylaştıracaktır. Suyu olmayan Safranbolu kimin işine yarar” diye konuştu.
Konuşmaların sonunda yapılan duaların ardından kurdele kesimine geçildi ve daha sonra Karabük Üniversitesi Bisiklet Gurubuna açılışa verdikleri katkılardan dolayı temsili madalya takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cografi isaretli taskopru sarimsaginin katma deger ve marka gucu bu projeyle artacak QJ4hcGbT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının katma değer ve marka gücü bu projeyle artacak

Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü arttırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile yol haritası hazırlanacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) 2026 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı kapsamında, Taşköprü Belediyesi tarafından yürütülecek proje çerçevesinde Taşköprü sarımsağının üretimden pazarlamaya kadar tüm süreçleri analiz edilerek sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek bir stratejik yol haritasının hazırlanması amaçlanıyor. Taşköprü Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde, projenin protokol sözleşmesi Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan tarafından imzalandı.

Yol haritası hazırlanacak

Türkiye’de sarımsak üretiminin simge merkezlerinden biri olan Taşköprü’de yıllık yaklaşık 25 bin ton üretim gerçekleştirilirken, 2 bin 531 üretici geçimini bu önemli tarımsal üründen sağlıyor. Ancak mevcut depolama ve pazarlama altyapısındaki eksiklikler nedeniyle ürünün önemli bir bölümü hasat döneminde piyasaya sürülüyor ve üreticiler çoğu zaman düşük fiyatlarla satış yapmak zorunda kalıyor. Proje ile Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ekonomik değerinin artırılması hedefleniyor.

KUZKA desteğiyle hazırlanacak stratejik yol haritasının, Taşköprü sarımsağının depolama, pazarlama ve markalaşma kapasitesini güçlendirerek üreticilerin gelir düzeyinin artırılmasına, tarımsal ticaretin gelişmesine ve Türkiye’nin coğrafi işaretli tarımsal markaları arasında daha güçlü bir konuma taşınmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, proje kapsamında Bölgede sürdürülebilir bir kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Taşköprü sarımsağı için stratejik bir yol haritasının hazırlanacağını söyledi. Eraslan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Anadoludakiler’ programının ’81 İl 81 Ürün’ kapsamında geliştirilen çalışmalar arasında da yer alan Taşköprü sarımsağının öncelikli olarak mevcut durum analizi yapılarak ürün değer zinciri incelenecek. Paydaşların katılımıyla çalıştaylar düzenlenecek ve elde edilen veriler doğrultusunda yatırım ve proje önerilerini de içeren kapsamlı bir yol haritası hazırlanacak. Yol haritasında özellikle depolama, paketleme, markalaşma ve pazarlama altyapısının güçlendirilmesine yönelik stratejiler belirlenecek. Amacımız Taşköprü sarımsağını yalnızca bir tarımsal ürün olarak değil, yüksek katma değer üreten güçlü bir marka olarak konumlanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise projenin ilçe tarımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Taşköprü sarımsağımızın marka değerini yükseltecek önemli bir süreci başlatıyoruz. Üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlayacak, ürünümüzün ulusal ve uluslararası pazarlardaki gücünü artıracak bu proje ile geleceğe yönelik güçlü bir yol haritası oluşturacağız. Taşköprü’müz için üretmeye, tarımımıza değer katmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin