blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Eylül, 2024 11:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Depremzede Gençlere Ankara’da Unutulmaz Bir Kamp Deneyimi

Türk Kızılayı, Ankara'nın Çamkoru bölgesinde düzenlediği gençlik kampında, deprem bölgesinden gelen yaklaşık 80 öğrenciyi misafir etti. Kamp boyunca öğrencilere, el sanatları, tasarım, afet yönetimi ve ilk yardım gibi önemli konularda eğitimler verildi. Ayrıca, gençlerin sosyalleşmesini ve eğlenmesini sağlamak amacıyla spor, müzik ve drama etkinlikleri düzenlendi.
Deprem felaketinin ardından yaşadıkları zorlu süreci geride bırakmaya çalışan öğrenciler, kamp süresince hem eğitici hem de keyifli aktivitelerle dolu bir hafta geçirdi. Türk Kızılayı'nın uzman eğitmenleri eşliğinde verilen eğitimlerle, öğrenciler afetlere karşı bilinçlendirildi ve ilk yardım konusunda temel bilgiler edindi. Aynı zamanda, el sanatları ve tasarım atölyelerinde yaratıcılıklarını geliştiren öğrenciler, spor aktiviteleri ve müzik etkinlikleriyle de moral buldu. Türk Kızılayı yetkilileri, kampın amacının öğrencilerin yaşadıkları travmatik olayların etkilerini hafifletmek ve onlara moral desteği sağlamak olduğunu belirtti. Kızılay, benzer projelerle öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Kamp sonunda öğrenciler, yeni arkadaşlıklar kurarak ve birçok yeni bilgi öğrenerek kamptan ayrıldılar.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da yapı belgesi izninde son 7 yılın zirvesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı dokümanı verildi. Bu sayı, Samsun’da son 7 yılda en çok yapı evrakı verilen devir olarak kayıtlara geçti.
TÜİK, yılın 3. çeyreğinin yapı müsaade istatistiklerini paylaştı. Bilgilere nazaran Samsun’da yapı müsaadelerde 2018’den sonra bu yılın 3. çeyreğinde tavan yaptı. En son 2018’in 3. çeyreğinde 5 bin 110 daireye yapı müsaade dokümanı verilmişti. Bu yıl üçüncü çeyreğine kadar 2 binlerde kalan yapı müsaade dokümanı sayısı birinci sefer 2025’in sondan bir evvelki çeyreğinde 3 binin üzerine çıktı.
Samsun’da yılların üçüncü çeyrekleri dikkate alındığında 2019’da 2 bin 237 daireye, 2020’de 2 bin 440 daireye, 2021’de 2 bin 542 daireye, 2022’de 2 bin 093 daireye, 2023’te 2 bin 212 daireye, 2024’te 2 bin 034 daireye yapı evrakı verildi. Bugün açıklanan bilgiler ışığında ise 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı evrakı verildi. 3 bin 659 yapı evrakı ile son 7 yılın da rekoru kırılmış oldu. Ayrıyeten 2025 yılında Samsun’da 1. çeyrekte 2 bin 479 daire ve 2. çeyrekte 3 bin 090 daire olmak üzere toplamda 9 bin 228 daireye yapı evrakı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin