Karabük'teki okullarda 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatı kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.
Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile kent genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde, depremlerde yaşamını yitirenler için tören düzenlendi.
Öğrenciler, derslerine başlamadan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu da Altın Safran İlkokulunda öğrenci ve öğretmenlerle birlikte depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Odabaşoğlu yaptığı konuşmasında; " 50 binin üzerinde vatandaşımızı toprağa verdiğimiz asrın felaketinin izlerinin silinmesi için eğitim camiamızın her bir ferdi kararlılık ve zorlukların üstesinden gelme azmiyle çalışmalarına devam edecek, depremzede öğrencilerimizi ve deprem şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Bu gün bu doğrultuda okullarımızda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz. Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. (Ramazan Öztürk)
Fransa’daki yangında hayatını kaybeden 3 kardeş Rize’ye getirildi
Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazeleri memleketi Rize’ye getirildi.
Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta yaşayan Rize’nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Kuru ve Ayşe Tutan Kuru çiftinin meskeninde 27 Nisan 2025 Pazar günü, sebebi şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın esnasında konutta bulunan Ecrin Kuru (13) ve kız kardeşi Hatice Kuru (11) hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşleri Melek Kuru (5) ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Strasbourg’tan aktarmalı uçak ile Trabzon Havalimanı’na, akabinde da karayolu ile Rize’ye getirilen 3 kardeşin cenazesi Kaçkar Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Kardeşlerin cenazesi bugün öğlen namazının akabinde memleketleri Ardeşen ilçesi Merkez Camii’inde kılınarak defnedilecek.