Depremden sağ kurtulan öğretmen, vefat eden öğrencilerini unutamıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2024 12:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Depremden sağ kurtulan öğretmen, vefat eden öğrencilerini unutamıyor

Hatay’da 6 Şubat‘ta yaşanan depremde ölümden dönen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet İncecik, hayatını kaybeden öğrencilerini unutamıyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan üç çocuk babası Mehmet İncecik, Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde 5 katlı apartmanda ailesiyle birlikte yakalandı. Ağır hasarlı binada ölümden dönen İncecik, ikinci depremde evi tamamen yıkılınca ailesiyle birlikte Karabük’e yerleşti. Yenice ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesinde görev yapan İncecik, depremde hayatını kaybeden öğrencilerini unutamazken, acılarını ilk günkü gibi yaşıyor.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Mehmet İncecik, “Bu depremden sağ çıkmak hakikaten bir el becerisi, bir kol gücü vesaire değildir. Allah öyle takdir etti, çıktık. Apartmanımız sağlam bir apartmandı, tamamen yıkılmadı ama daha sonrasında parçalandı. 7.8’lik bir depreme dayanması bile sağlam olduğunu gösterir. Bu sırada çok kişiyi kaybettik. Birinci derece akrabalarımız sağ olarak kurtuldu ama akrabalarımızdan, kuzenlerimin vefat edenler var” dedi.

“Hakkında şiir ve kitap bile yazabileceğimiz çok güzel gençler var”
Vefatlar içerisinde kendilerini en çok etkileyenlerin öğrencileri olduğunu anlatan İncecik, “Çünkü bunlar bizim ülkemizi emanet edeceğimiz genç beyinlerdir. Bizim okulumuz sınavla öğrenci alan çok başarılı bir okuldu. Bu okulumuzun içerisinde de çok güzide öğrencilerimiz vardı. Hakikaten ben inanıyorum onların her biri cennet kuşu olmuştur. Pırlanta gibi gençlerdi. Hele hele bunların içerisinde unutamadığımız hakkında şiir ve kitap bile yazabileceğimiz çok güzel gençler var” diye konuştu.

“Saat bizi uyandıracakken deprem uyandırdı”
Deprem anında yaşadıklarından bahseden İncecik, “Günlerden pazar gecesiydi. Zaten Pazartesi günü okullar açılacaktı. Eşim o gece oruç tutalım demişti. Saat 05.10’a saati kurmuştum. Saat bizi uyandıracakken deprem uyandırdı” ifadelerini kullandı.

“Yatağımın kenarına uzandım kelime-i şehadet getirmeye başladım”
“4.17’deki o sarsıntıda zaten yani uyumak mümkün değildi” diyen İncecik, şunları söyledi: “Kör olanın gözleri açılır, sağır olanın kulakları açılır. Öyle şiddetli bir gürültü. Hem alttan hem de sağdan soldan deprem gürültüsü var. Aynı zamanda parçalanan duvarların çatırtı sesleri, insanların çığlık sesleri var. Arka tarafımda bulunan oğlumun duvarı bizim yatağın üzerine devrildi. Orada zemin yumuşak olduğu için muhtemelen çok fazla ezilmedim. Depremin bitmeyeceğini anlayınca aldığımız deprem tatbikatları eğitimleri neticesinde edindiğimiz tecrübelerle yatağın kenarına uzandım. Kelime-i Şehadet getirmeye başladım. Bildiğim duaların hepsini okudum. Allah’a tevekkül ettim. Yani çıkmak gibi bir düşüncem yoktu. Çünkü üstümde bir duvar var. Oğlum da üzerimdeki duvarların parçalarını kaldırınca biz çıkmaya muvaffak olduk.”

VİDEO İZLEMEK İÇİN >>>TIKLAYINIZ<<

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin