Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Kasım, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Depremden kaçtı, husumetlisinden kaçamadı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından memleketi Tokat’a dönen şahıs, husumetlisi tarafından arabayla ezildi, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre olay, geçtiğimiz günlerde sabah saatlerinde Turhal Şeker Fabrikası’nın bahçesinde meydana geldi. Turhal ilçesinde Z.U. (17), geçen yıl ağabeyi Serhat Unutmaz’ı (22) av tüfeği ile vurarak öldüren Musa Şahin’in (40) ağabeyi Erdal Şahin’i (41) otomobille çarparak yaraladı. Ardından otomobilinden inip yerde yaralı şekilde yatan Şahin’i tekmeledikten sonra kaçan Z.U.’nun yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayın geçmişinde ise geçtiğimiz yıl ise Turhal ilçesine bağlı Kızkayası Köyü’nde kız kaçırma meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada Serhat Unutmaz, Musa Şahin tarafından av tüfeği ile vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından Şahin ailesi Tokat ilini terk ederek Kahramanmaraş iline yerleşti. 6 Şubat depremlerinin ardından Şahin ailesi yeniden Turhal’a döndü.
Z.U., ağabeyini öldüren Musa Şahin’in ağabeyi Erdal Şahin’e otomobille çarparak yaralamasının ardından Şahin’e tüfek doğrultup tekme attı. Bu sırada baba Ayhan U., oğlunun elinden tüfeği aldı. Yaşanan olay güvenlik kamerasına yansıdı. Olay yerinde bulunan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri Şahin’i ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına aldı. Tedavisi devam eden Şahin’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kaçan şüpheli Z.U.’nun yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan baba Ayhan U. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Turist rehberi ve yazar Şerif Yenen’den genç rehberlere farklılaşma çağrısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesinde düzenlenen programda profesyonel turist rehberi ve yazar Şerif Yenen öğrencilerle buluştu.
KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesinde Dünya Turist Rehberleri Günü kapsamında konuşan Şerif Yenen, genç rehber adaylarına farklılaşma ve uzmanlaşma çağrısı yaptı.
"Safranbolu’da Dünya Turist Rehberleri Günü" kapsamında gerçekleştirilen programa Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yenen, etkinlikte 37 yıllık mesleki deneyimini paylaşarak Türkiye turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kaynak eksikliğinden yola çıkarak rehber kitabı yazmaya karar verdiğini belirten Yenen, "Bir kitap olsa ve hepsini içerse." düşüncesiyle hareket ettiğini söyledi. İngilizce kaleme aldığı "Turkish Odyssey" adlı eserinin 560 sayfa olarak yayımlandığını ifade eden Yenen, kitabın akademik çevrelerden ve meslektaşlarından olumlu geri dönüş aldığını dile getirdi.
Türkiye’de rehber sayısının 16 bine yaklaştığını kaydeden Yenen, genç rehber adaylarına rekabet ortamında öne çıkabilmek için farklılaşmaları gerektiğini belirtti. "Yeni dillere yöneleceksiniz." diyen Yenen, gelecekte ihtiyaç duyulacak dil gruplarına yönelmenin önemine işaret etti.
Uzmanlaşmanın da önemli bir yol olduğunu vurgulayan Yenen, "Sevdiğiniz, uğraşmaktan zevk alacağınızı düşündüğünüz bir alan bulacaksınız, bir uzmanlık dalı bulacaksınız." dedi. Fotoğraf, kuş gözlemi, doğa, bisiklet, savaş alanları ve inanç turizmi gibi alanlarda uzmanlaşmanın fark oluşturacağını belirten Yenen, "O dalda uzmanlaşmış bir rehber olarak adınızı oraya buraya yazdıracaksınız. İşte o zaman fark oluşturursunuz." ifadelerini kullandı.
Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin