Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2023 10:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Depremden etkilenen çocuk ve gençler için hazırlanan projede sona gelindi

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Üniversitesinin deprem bölgesinden Kastamonu'ya gelen depremzede çocuklar için yürüttüğü projede sona gelindi. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı koordinesinde planlanarak gerçekleştirilen “Depremden Etkilenen Çocuk ve Gençlerin Bireysel ve Grup Temelli Eğitsel Destek Çalışmaları Yoluyla Akademik ve Sosyo-Duygusal Kapasitelerinin Geliştirilmesi” adlı projenin kapanış toplantısı Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Projede, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası Kastamonu'ya aileleriyle gelen 4-17 yaş aralığında ve eğitim çağında olan çocuk ve gençlerin akademik ve sosyo-duygusal kapasitelerinin, okul ve okul dışı akademik ve sosyokültürel çalışmalar yoluyla geliştirilmesi hedeflendi. Proje, Eğitim Fakültesi’nin farklı programlarında görevli Doç. Dr. E. Nihal Lindberg, Doç. Dr. Hafife Bozdemir Yüzbaşıoğlu, Doç. Dr. Hüseyin Uysal, Dr. Öğretim Üyesi Feyza Aliustaoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Naim Ünver, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Öztürk, Dr. Öğretim Üyesi Alkan Bayraktar, Dr. Murat Konuk, Araştırma Görevlisi Yeşim Akın Yalçın, Araştırma Görevlisi Ece Tuncer Tüfekçi, Araştırma Görevlisi Mehmet Yavaş ile Araştırma Görevlisi Berna Yiğitkaya hazırlandı. Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü'nün şifahi olurlarıyla yürütülen proje çerçevesindeki uygulamalar, 2 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu Şeyh Şaban-ı Veli Erkek Öğrenci Yurdunda Eğitim Fakültesinin farklı programlarına kayıtlı 56 gönüllü öğrencinin desteği ile haftada 5 gün olarak gerçekleştirildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da bir evde yapılan aramada uyuşturucu yakalandı

Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca bir ikamette yapılan aramada uyuşturucu husus ile ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımlarınca tespiti yapılan bir şahsın ikametinde arama yapıldı. Aramada sentetik ecza hapları, 19 gram amfetamin sıkılmış halde tütün, 1 adet ruhsatsız tüfek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği bedellendirilen bir ölçü nakit para ele geçirildi.
Olayla ilgili iki kuşkulu şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. tutuklandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.