Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye sevk edilen Karabük Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, enkaz altında kalan bir kişiyi 18 saat sonra sağ olarak kurtardı.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dün öğleden sonra deprem bölgesine ulaşan Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma ekiplerinin, deprem bölgesinde 18 saat sonra bir vatandaşı sağ olarak kurtardığını açıkladı. Vergili, “Arama kurtarma enkaz çalışmalarında görev alan tüm personelimize kolaylıklar, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. (Nurettin Acar)


Depremden 18 Saat Sonra Sağ Kurtarıldı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


