Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Şubat, 2023 15:33 tarihinde yayınlandı
0

Depremde Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kahramanmaraş merkezli 10 İlde büyük yıkıma neden olan depremlerde hayatını kaybedenler için Karabük il genelinde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ülke genelinde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Depremin ardından hayatını kaybedenler için tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük’te de  tüm camilerde Cuma namazından önce Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Kılınan Cuma namazının ardından da şehir genelindeki tüm camilerde depremde vefat eden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
4dd97e15 8832 4169 8b0e 708c3d46093b
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 13:31 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Söyleşi Daveti

Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi, emekli albay Orkun Özeller’in katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşi programını duyurdu.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Özeller’in ABD tarafından kendisine verilmek istenen madalyayı reddettiği belirtilerek dikkat çeken ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda, Emekli Albay Orkun Özeller’in, “Benim düşmanım olan YPG/PKK terör örgütüne yardım eden bir devletin verdiği bu madalyayı almaya onurum müsaade etmiyor” sözleri hatırlatıldı.

Söyleşi programının 24 Mayıs 2026 Pazar günü saat 14.00’te Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği bildirildi. Etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğu ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin