Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Şubat, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Depremde Enkaz Altına Kalan Şehide Son Görev

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık Merkezli 7,7 ve 7,6  şiddetinde meydana gelen ve 10 İlimizde büyük yıkıma yol açan deprem felaketine Hatay’da yakalanan Eflanili  Asteğmen Enes Malik Köseoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Depremde Enkaz Altina Kalan Sehide Son Gorev3 KopyaDepremde Enkaz Altina Kalan Sehide Son Gorev Kopya

Hatay’ın İskenderun ilçesinde askerlik görevini yaptığı sırada meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Asteğmen Enes Melik Köseoğlu, memleketi Karabük’te gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin en çok etkilediği iller arasında yer alan Hatay’ın İskenderun ilçesinde yedek subay olarak görev yapan Asteğmen Enes Melik Köseoğlu’da enkazın altında kaldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Köseoğlu’nun cansız bedeni ekipler tarafından enkaz altından çıkarıldı. İşlemlerinin ardından cenazesi Karabük’e getirilen Köseoğlu için bir tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı naaşı Beşbinevler Mescid-i Aksa Camii’ne getirilen Asteğmen’in yakınları gözyaşlarına boğuldu. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Köseoğlu’nun naaşı 5000 Evler Şehitliğinde toprağa verildi.

Törene, Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Milletvekili Niyazi Güneş, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin