Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2024 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Depremde can kaybı 82’ye yükseldi

Japonya’da merkez üssü Ishikawa eyaleti olan 7.6 büyüklüğündeki depremin dördüncü gününde ölü sayısı 82’ye, yaralı sayısı 410’a ulaştı. 79 kişiden haber alınamadığı açıklanırken, yaklaşık 34 bin 100 kişinin tahliye merkezlerinde kaldığı açıklandı.

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde 1 Ocak'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 72 saat saat geride kalırken, bilanço ağırlaşıyor. Yerel makamlardan yapılan açıklamaya göre Ishikawa ve çevresindeki eyaletleri vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi. Ishikawa eyaletinde 339, Toyama eyaletinde 37, Niigata eyaletinde 26, Fukui eyaletinde 6, Nagano eyaletinde 1 ve Gifu eyaletinde 1 olmak üzere en az 410 kişinin yaralandığı tespit edildi. Ayrıca 79 kişiden ise haber alınamadığı aktarıldı. Yaklaşık 34 bin 100 kişinin tahliye merkezlerinde kaldığı bölgede elektrik ve su kesintilerinin sürdüğü belirtilirken, soğuk hava nedeniyle araçlarında kalan depremzedelerin benzin bulmakta güçlük çektiği öğrenildi. Japonya’daki depremde can kaybı 82’ye yükseldi Yardım ve kurtarma çalışmaları sürüyor Depremin ardından başlatılan yardım, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) ve polis ekiplerinin desteğiyle sürüyor. Ishikawa Eyalet Valisi Hiroshi Hase hasar gören yollar ve olumsuz hava şartlarının bölgeye yardım ulaştırılmasını zorlaştırdığını ifade etti. Yardım malzemelerinin helikopterler ve gemilerle bölgeye getirildiğini kaydeden Hase, büyük gemilerin kıyıya yanaşamaması nedeniyle transferlerin küçük teknelerle yapılabildiği bilgisini paylaştı. Japonya’daki depremde can kaybı 82’ye yükseldi Başbakan Kishida'dan yardım açıklaması Japonya Başbakanı Fumio Kishida ise kurmaylarına deprem bölgesine müdahalede “topyekun çaba gösterme” talimatı verdi. Depremzedelere gereken her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Kishida, hükümetin yaklaşık 4 milyar yeni (yaklaşık 28 milyon dolar) deprem bölgesine yardıma tahsis etmeyi planladığını duyurdu. Kishida, kurtarma operasyonlarına katılan SDF personelinin sayısını yaklaşık 4 bin 600'e çıkarmayı hedeflediklerini de dile getirdi. Japonya’daki depremde can kaybı 82’ye yükseldi Tsunami uyarısı yapılmıştı Japonya’nın Ishikawa eyaleti 7.6 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı. Büyük paniğe neden olan deprem Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yanı sıra başkent Tokyo ve çevresinde de hissedilmişti. Kıyı kesimler için tsunami uyarısı yapılırken, bazı bölgelerde yüksekliği 1.2 metreyi bulan tsunami dalgaları görülmüştü. Binlerce kişiye yönelik tahliye emri yayınlanmasına neden olan sarsıntı, ulaşım hatlarında da aksamalara yol açmıştı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da çıkan çatı yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ekmek fırınının üst katında bulunan evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, Cide ilçesi Kasaba Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ekmek fırınının bulunduğu binanın çatı katında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında, evin çatısında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Yangının baca kısmından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin