Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Şubat, 2023 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Deprem, Toplu Sözleşmeyi Erteletti

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 10 İli etkileyen  7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi nedeniyle Özçelik-İş Sendikası ile KARDEMİR arasındaki Toplu İş Sözleşme görüşmeleri ertelendi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 İli etkileyen  iki büyük deprem felaketi nedeniyle Özçelik-İş Sendikası ile Kardemir arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri ileri bir tarihe ertelenirken, görüşmelerin belirlenen tarihte yapılacağı ifade edildi.

Kardemir Anonim Şirketinde çalışan işçilerin merakla beklediği ücret maddelerinin görüşmelerinin yapılacağı toplu sözleşme görüşmeleri ileriki tarihe ertelendi.  İlk iki oturumu Karabük’te yapılan ve üçüncü oturumu Ankara’da gerçekleştirecek olan ve deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgi gazetemize açıklamalarda bulunan Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz “ 3 Şubat tarihinde ikinci oturumunu yaptığımız KARDEMİR  A.Ş. ve Özçelik-İş Sendikası arasındaki 2023-2024 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde 26 madde daha görüşüp toplam 47 madde üzerinde anlaşma sağlamıştık ve kalan ücret maddeleri için ise 13 Şubat’ta tekrar görüşme kararı almıştık. Hepimizin  bildiği gibi bir deprem felaketi yaşadık bu nedenle Ankara’da gerçekleşecek olan görüşmelerimiz ileriki bir tarihe ertelendi. Görüşme tarihini belirlediğimizde bunu üyelerimize bizzat duyuracağız” dedi.

ÜCRET MADDELERİ GÖRÜŞELECEKTİ

Dünkü toplu sözleşme görüşmelerinin gerçekleşmesi halinde 4 maddeden oluşan ücret maddelerinin görüşüleceğini bir kez daha hatırlatan Başkan Yılmaz “KARDEMİR’de alın teri akıtan üyelerimizin hak ve menfaatlerini artırmak için Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin ve Genel Yönetim Kurulumuzun desteğini, üyelerimizin ve ailelerinin dualarını, Karabük kamuoyunun güzel temennilerini, Karabük teşkilatımızın kararlı duruşunu arkamıza alarak bir yola çıkmış bulunmaktayız. İnancımız ve beklentimiz odur ki, bu süreci fabrikamızda iş barışı ve huzurunu daha da artırmış, üyelerimizin sevinç ve mutluluğunu katlamış olarak tamamlayacağız” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin