karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2023 11:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Deprem acı hikayeler bıraktı: Ailesinden 8 kişiyi kaybeden hafız yaşananları anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşadıkları binanın çökmesi sonucu eşi, iki çocuğu, ağabeyi ve dedesini kaybeden 30 yaşındaki hafız Seyfettin Yenice, Ramazan ayı nedeniyle camide mukabele okuyor. Acısını içine atıp ihtiyaç sahiplerinin yardımına da koşan Yenice, yaşadıklarını anlattı.

Kahramanmaraş'ta hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki Kur'an Eğitim Merkezinde göreve başlayan Seyfettin Yenice, hayatını Şeyma Yenice ile birleştirdi. Aradan geçen yılların ardından Yenice ailesinin İbrahim (5) ve Muhammed Raşit Yenice (2) isimli iki çocuğu dünyaya geldi. Sağlam diye aldıkları evde 6 Şubat tarihinde depreme yakalanan Yenice'nin iki oğlu ve eşi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. 20 dakika enkaz altında kaldıktan sonra iki çocuğu ve eşinin cenazesini de çıkaran baba Seyfettin Yenice, acısını içine atarak ihtiyaç sahibi depremzedelerin yardımına koştu. Yenice, depremde eşi ve çocuklarının yanı sıra ağabeyi, yeğenleri ve dedesini de kaybetti. "O gün mahşeri yaşadık'' Yaşadıklarını anlatan Seyfettin Yenice, "Acımız çok. Herkese çok geçmiş olsun. Ölenlerin hepsi şehit oldu. Allah rahmet eylesin. O gün mahşeri yaşadık. Biz inananlar olarak sonuçta gideceğimiz yer ahiret. İman ettiğimiz için süreci çok rahat geçirdiğimize inanıyorum. Hafız olmamın ayrıca bir durumu vardı. Ben depremde eşimi, iki oğlumu, ağabeyimi ve onların çocukları ile dedemi kaybettik. Biz Sait Bey Sitesi A Blok 3'üncü katta oturuyorduk. Sağlam diye oraya taşınmıştık ve burası yıkıldıysa ailemizin aparmanı tamamen yıkılmıştır diye düşündüm. 15-20 dakika enkaz altında kaldım ve kurtarıldım. İman etmiştik, tekbir ve şehadet getirmiştim. Çocuklarıma seslendim, hiç ses duyamadım” dedi. "Acımıza oturup ağlayamadık" Yenice, “İnsanların acısını gördükçe benim acımın hafif olduğunu gördüm. Çünkü cenazesini bulamayan, günlerce bekleyen ve hala araştıranlar var. Acımız ile sevinir duruma geldik. Acımıza oturup ağlayamadık. Sürekli yardımlara koşturmaya başladık. Ağabeyim sendika başkanı ve onun yanında durduk, o da bizim yanımızda durdu. Koşturarak insanlara yardımcı olmaya çalıştım. Kendimi toparlamaya çalıştım” diye konuştu. Camide mukabele okuyor Her yıl Ramazan ayında farklı camiye giderek mukabele okuduğunu ifade eden Yenice, “Aslında her yıl Ramazan ayında hafızlarımı getiriyorum. Bu yıl getiremedik, her birinin evleri farklı yerlerde. Ben Ramazan nedeniyle camide mukabele okumaya karar verdim. Ramazan ayını dolu dolu geçirip, seneye hafızlarımızla geçireceğiz inşallah. Mahşeri hepimiz yaşadık. Rabbim bir daha böyle acılar ve kötü günler yaşatmasın, herkese sabır ve selamet versin” dedi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 – Ümraniyespor: 0

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Çorum FK, evinde Ümraniyespor’u 2-0 mağlup etti.

Stat: Çorum Şehir
Hakemler: Burak Demirkıran, Emrah Ünal, Arif Dilmeç
Çorum FK: İbrahim Sehic, Sinan Osmanoğlu, Serdar Gürler (Yusuf Erdoğan dk. 76), Pedrinho, Arda Hilmi Şengül, Fredy (Danijel Aleksic dk. 86), Mame Thiam, Oğuz Gürbulak (Ahmed Ildız dk.65), Üzeyir Ergün, Erkan Kaş (Cemali Sertel dk. 65), Burak Çoban (Braian Samudio dk. 75)
Yedekler: Hasan Hüseyin Akınay, Joseph Attamah, Ferhat Yazgan, Atakan Akkaynak, Kerem Kalafat,
Teknik Direktör: Uğur Uçar
Ümraniyespor: Cihan Topaloğlu, Serkan Göksu, Jurgen Bardhi (Andrej Dokanovic dk.53), Toheeb Adeola Kosoko (Batuhan Çelik dk.53), Atalay Babacan, Cebio Soukou (Yusuf Deniz Şaş dk. 90+3), Tomislav Glumac, Burak Öksüz, Oğuz Yıldırım, Emre Kaplan (Ali Turap Bülbül dk.53), Benny
Yedekler: Übeyd Adıyaman, Kubilay Aktaş, Barış Ekincier, Yusuf Kocatürk, Engjell Hoti, Yunus Emre Yılmaz
Teknik Direktör: Levent Açıkgöz
Goller: Mame Thiam (dk. 52 pen.), Fredy (dk. 79) (Çorum FK)
Sarı kartlar: Erkan Kaş, Arda Şengül (Çorum FK)

Bizi sosyal medyadan takip edin