Batı Karadeniz bölgesinde lodos uyarısının yapılmasının ardından balıkçılar tezgahlardaki fiyatlara dikkat çekti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesi için denizlerde lodos uyarısında bulundu. 26 Kasım Salı gününe kadar sürmesi beklenen lodos sebebiyle balık fiyatlarının artacağı öngörülüyor.
Düzce’de balıkçı Arslan Kirici, “Haftaya salı gününe kadar lodosun etkili olması bekleniyor. O yüzden tekneler denize açılamadığı için balık az çıkıyor. Balık zor geldiği için fiyatlar biraz yükseliyor. Palamut sezonu bitiyor, hatta artık bitti bile denilebilir. Bu sebeple hamsi bol çıkmaya başladı. Şu anda tezgahlarda hamsinin fiyatı kilo başına 50 ila 150 lira arasında değişiyor. İstavrit ve barbunun kilosu 150 lira, mezgit ise 200 liradan satılıyor. Çinekop ise tezgahta 300 liradan alıcı bekliyor” dedi.


Denize lodos, tezgaha balık uyarısı
Doktorlar mangal şenliğinde buluştu
Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

