Kastamonu’nun Cide ilçesinde denize düşen ve gruplar tarafından kurtarılan karaca, tedavisinin akabinde doğal ömür alanına salındı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde 21 Aralık’ta meydana gelen olayda, denize düşen karacayı gören vatandaşlar durumu Cide Belediyesi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Cide Belediyesi ve Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü takımları tarafından karaca, denizden çıkartıldı.
Daha sonra veteriner tabip tarafından gerçekleştirilen muayenesinde, karacanın boynuzlarından ağır hasar gördüğü ve fazla bitkin düştüğü tespit edildi. Tedavi altına alınan karaca sıhhatine kavuşmasının akabinde, doğal hayat alanına salındı.


Denize düşen karaca yeniden doğaya salındı
Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

