BARTIN Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kurucaşile İlçesinde 1. Denizcilik Festivali düzenledi. Festival kapsamında gerçekleştirilen oyunlarda öğrenciler birbirleriyle yarıştı.
Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun Kurucaşile’de bulunan Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı, Yat işletme ve Yönetimi Programı ile Gemi İnşaatı Programı “1. Denizcilik Festivali” gerçekleştirdi.
Kurucaşile İlçesinde gerçekleştirilen şenlikte, kano ve dingi yarışı, halat çekme, voleybol, basketbol, futbol ve yüzme alanlarında yarışmalar yapıldı. Öğrenciler katıldığı etkinliklerde birbirleriyle kıyasıya yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Deniz sezonunun da başlamasıyla öğrenciler deniz kıyısında bulunan okullarının keyfini çıkardı.
Yarışmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Festivalin önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla yapılması düşünülüyor.


Denizcilik Festivali Düzenlendi
KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti
Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.
Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

