BARTIN Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kurucaşile İlçesinde 1. Denizcilik Festivali düzenledi. Festival kapsamında gerçekleştirilen oyunlarda öğrenciler birbirleriyle yarıştı.
Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun Kurucaşile’de bulunan Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı, Yat işletme ve Yönetimi Programı ile Gemi İnşaatı Programı “1. Denizcilik Festivali” gerçekleştirdi.
Kurucaşile İlçesinde gerçekleştirilen şenlikte, kano ve dingi yarışı, halat çekme, voleybol, basketbol, futbol ve yüzme alanlarında yarışmalar yapıldı. Öğrenciler katıldığı etkinliklerde birbirleriyle kıyasıya yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Deniz sezonunun da başlamasıyla öğrenciler deniz kıyısında bulunan okullarının keyfini çıkardı.
Yarışmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Festivalin önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla yapılması düşünülüyor.


Denizcilik Festivali Düzenlendi
OĞUZ SAVCI ANKARA’YA ATANDI! YENİ ADLİYE BİNASININ KARABÜK’E KAZANDIRILMASINDA BÜYÜK EMEKLERİ VARDI…
Karabük’ün yakından tanıdığı cezaevi ve basın savcılığı görevini yürüten, Karabük Cumhuriyet Başsavcı Vekili/Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, bugün yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı ve olarak atandı.
Karabük’te görev yaptığı süre boyunca Karabük Adliyesinin gelişimine büyük katkı sağlayan, ihalesi tamamlanan yeni Karabük Adliye binasının şehre kazandırılmasında büyük pay sahibi olan Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, terfi niteliğinde bir atama ile Ankara Cumhuriyet Savcılığına atandı.
Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı “Türk Ceza Kanununun Uzayda İşlenen Suçlara Uygulanabilirliği” adlı kitabı ve hukuk alanındaki makaleleri ile başarılı çalışmalara da imza atan Savcı Yılmaz’ın, Ankara’ya atanması görev yaptığı Karabük Adliyesinde büyük üzüntü yarattı.
Karabük’e yapmış olduğu hizmetlerden ve emeklerinden dolayı Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’a teşekkür eder, Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevinde başarılar dileriz.

