Demokrasi Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2016 15:06 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.07.2016 14:09
0
0

Demokrasi Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

 

15 Temmuz Cuma günü akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde TSK içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca yapılmaya çalışılan darbe girişimini engellemeye çalışırken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Metin Arslan Gözyaşları arasında toprağa verildi

İstanbul’da İBB binasına darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu şehit olan 44 yaşındaki inşaat işçisi Metin Arslan, Karabük’te toprağa verildi.
15 Temmuz Cuma günü akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde TSK içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca yapılmaya çalışılan darbe girişimini engellemeye çalışırken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 44 yaşındaki Arslan’ın cenazesi, yakınları tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumunun morgundan alınarak Karabük Camlık Camisi’ne getirildi.
Burada düzenlenen cenaze törenine, Arslan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Baba Zeki Arslan, Türk bayrağına sarılı oğlunun tabutu başında taziyeleri kabul etti.
Kılınan cenaze namazının ardından Arslan’ın cenazesi Öğlebeli Mezarlığı’nda defnedildi.
Arslan’ın darbe girişimini engellemek için önce Boğaz Köprüsü’ne gittiği, daha sonra ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne geçtiği ve burada gözüne isabet eden kurşunla vurularak öldürüldüğü belirtildi.
İnşaat işçisi ve bekar olan Arslan’dan uzun süredir haber alamayan yakınlarının İstanbul’a giderek burada Adli Tıp Kurumunda yer alan isim listelerine bakarak buldukları öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
misket elma tadinda baklava Idym5w1Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Misket elma tadında baklava

Amasya’nın coğrafi işaretli misket elması artık baklavaları tatlandırıyor. Cezeryede kullanılıp olumlu sonuç alınan elma, baklava çeşitlerinde de tercih ediliyor. Geleneksel baklavalar fıstık yerine elma tadında kokmaya başladı.

Tarihi şehirde 2 bin yıldır yetiştirilen ve coğrafi işaret alan misket elma, geleneksel Türk tatlısı olan baklavanın yapımında da kullanılmaya başlandı. Kabukları soyulan elmalar rendelenip pişirilerek püre haline getirildi.

Fıstık yerine elma

Geleneksel baklavanın yapımı gibi, merdanelerle açılan ince hamurların arasına fıstık veya badem eklemek yerine elmalar ile ceviz dizildi. İsteğe göre usta ellerin hüneriyle burma ya da midye görünümünde şekillenen hamurlar fırında kızartıldı.

“Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık”

Elma kokusunun buram buram hissedildiği lezzetin Amasya’nın mutfak kültürüne katıldığını belirten Amasya Olgunlaşma Enstitüsünde görevli usta şef Gönül Göl, “Bölgemizde 2 bin yıldır yetiştirilen elmayı artık baklavalarda kullanıyoruz. Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık. İncecik açtığımız hamurlar burulmasıyla kıtırlık kazanıyor. Bu işlem ayrı bir ustalık gerektiriyor” dedi.

“Elma, kalp sağlığını korur”

Elmanın faydalarına değinen Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde görevli Tuğçe Kalkan da, “Elma, kalp sağlığını koruyan, sindirimi düzenleyen lifli yapısı, güçlü antioksidanlar ve c vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiriyor. Hafızayı güçlendiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin