Demir yolunu kapatan kayalar ile raydan çıkan lokomotifi kaldırma çalışmaları sürüyor
Karabük'te heyelan nedeniyle demir yolunu kapatan kayalar ile raydan çıkan lokomotifi kaldırma çalışmaları sürüyor.
Balıkısık ile Bolkuş mevkii arasında dün meydana gelen heyelan nedeniyle demir yolu kayalarla kapanmıştı.
Zonguldak'tan Karabük istikametine kömür taşıyan yük trenin lokomotifi kayalara çarparak raydan çıktı. Yenice-Karabük tren seferleri geçici süre ertelendi.
Demir yolunu kapatan kayaları ve raydan çıkan lokomotifi kaldırma çalışmaları sürüyor.
Karabük Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Demir yolu hattı tekrar trafiğe açılana kadar yolcular Karabük-Yenice tren istasyonları arasında servislerle taşınacaktır" ifadelerine yer verdi.
1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmanın şüphelileri adliyede
Çorum’da, semt pazarında yer uyuşmazlığı nedeniyle çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı silahlı hengame ile ilgili gözaltına alınan 2 kuşkulu adliyeye sevk edildi.
Olay, dün sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran iki esnaf ortasında çıkan tartışma kısa müddette silahlı çatışmaya dönüştü. Hengamede tüfekle ateş açılması sonucu Kemal Topçu, A.A., E.İ., R.C.T., A.İ., S.D., B.B. ve M.A.İ. yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat ve polis grubu sevk edildi. Yaralılar etraftaki hastanelere kaldırılırken, durumu ağır olan Kemal Topçu, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Olayın akabinde D.A. ve M.A.A. isimli 2 kuşkulu gözaltına alındı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde geniş güvenlik tedbirleri altında Çorum Adliyesi’ne sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.